Piksi: Zašto su oni bolji od nas? Ja to ne prihvatam - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Piksi: Zašto su oni bolji od nas? Ja to ne prihvatam

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi sumirao je utiske nakon pobede protiv Portugala koji je Srbiju poslao na Svetsko prvenstvo.

Kako kaže, oduvek je verovao da naš tim ima za to potencijal.

“Pobedili smo veliku Portugaliju u Lisabonu u utakmici koja je bila presudna. Od početka našeg druženja, od marta ove godine, verovao sam da Srbija ima potencijal da odigra za ono mesto koje vodi na Mundijal. Bio sam siguran u to, i uspeo sam da taj optimizam prenesem na igrače”, rekao je u razgovoru za RTS.

Ističe da nije bitno protiv koga se igra.

“Naša taktička opredeljenost – da igramo napadački fudbal, donela nam je to što ja želim da vidim – da Srbija bude lepršava, lepa, koncentrisana, napadački raspoložena… Nismo se bojali Portugalije. Rekao sam im da se igra finale i da smo mi tim koji se pita kakav će ishod biti na kraju meča. Apsolutno nas ne interesuje ime protivnika. Interesuje nas samo ono što mi radimo i ono što možemo da uradimo”,

Reprezentacije je doživela transformaciju kada je na klupu pre osam meseci seo popularni Piksi.

“Ova Srbije je pokazala novo lice, fudbal kakav ja volim da vidim – prelep, zrači lepotom, na nivou svetskih ekipa. Zašto su oni bolji od nas? Ja to ne prihvatam”, zakljućio je.

Podsetimo, Dragan Stojković je jedini uz Aleksandra Tirnanića i Iliju Petkovića koji se na Svetsko prvenstvo plasirao i kao igrač i kao trener.

Danas objavljeno

“Novače, torbu na rame, pa preko granice”

V.R.

Ančeloti: Poslije Reala odlazim u penziju

V.R.

Rodik: Kirjos je među prva dva ili tri favorita za US Open

V.R.

Ostavite komentar