Piksi umirio naciju: Igraćemo u najjačem sastavu - BIGportal.ba
Sport WWin Qatar 2022

Piksi umirio naciju: Igraćemo u najjačem sastavu

Selektor Srbije, Dragan Stojković, umirio je domaću javnost i obećao – biće „orlovi“ najbolji kad je najpotrebnije.

Poruka optimizma uoči meča sa Kamerunom, oličena u smiraj konferencije za medije, provejavala je tokom 30-minutnog govora.

„Jedna utakmica ništa ne može da poremeti. Ne znam kako javnost na sve gleda, izgubiti od Brazila nije sramota. Mi smo pozitivni, idemo samo napred i nema ništa drugo… Nemamo vremena za priču o vremenu iza nas i dobro da je Brazil prošao. Sad da se nađemo „fejs tu fejs“ i pokušamo da nađemo mesto kao drugi u grupi…“

A, do tada, serijal glasnih i reči nabijenih optimizmom. Dovoljan razlog da ovu generaciju, u narednih 180 minuta odluke, podrži cela nacija.

„Za nas je Mondijal, pratktično, počeo posle utakmice sa Brazilom. Situacija je sada mnogo bolja, pripremićemo utakmicu najbolje što možemo. Oba tima krenula su porazima, ali to ne umanjuje naše inspiracije. Videćemo ko je bolji…” poručio je Dragan Stojković.

Bezbroj puta osvrnuo se Piksi na neuspeh u meču sa Brazilom.

“Igrači su odgovorno odgovorili u tehničkom i fizičkom smislu, raduje me da se vraćamo kad je najpotrebnije. Imali smo sedmoricu igrača van trenažnog procesa, na početku priprema, nisam to naravno mogao da kažem. Sad znate zašto nije bilo osmeha na mom licu pre sedam dana. Pred utakmicu sa Brazilom nisam znao tim…”

Konkretan podatak iz analize posle utakmice:

“Imali smo tehničke problema, izgubili 160 lopti, ili pasova. Nismo bili kompletna ekipa na terenu, mučili su nas personalni problemi, siguran sam da bi slika bila sasvim drugačija. Pretrčali smo više od Brazilaca, ali uzalud. Nije bilo racionalnosti, ni efekta na tom planu… Ne čitam poslednjih dana štampu. Nisu problem kritike, i treba da ih ima, ali može neko da kaže nešto i poremeti ekipu, odnose… Imamo mnogo posla ovih dana.“

I još jedan osvrt na prvi radni dan u Beogradu.

“Setite šta sam rekao: „Nije kome je rečeno, već kome je suđeno…“ Brine me kad neko ne igra mesec dana, naravno, znao sam za sve te problem. Izaći ćemo sutra sa najjačim timom, nema tu pokušaja. Prvi put u trenerskoj karijeri to nisam imao, to je iskustvo više. Imamo 90 minuta možda I koji više, ne pet, ili šest sati…”

Osvrnuo se Stojković i na tvrdnje Tilago Silve, štopera Brazila, da je selektor Srbije potcenio odbranu njegovog tima.

„Aleksandar Mitrović bio je rekovalescent. Druga priča bi bila sa zdravim Mitrovićem, imali bi Brazilci sasvim drugačiji osećaj… Nisu mogli nikako da nas iznenade, uz poštovanje prema Brazilu, drugačiju priču bismo sad pričali.“

Kamerun dolazi u jednoj od utakmica odluke. Afrički tim ne zna za pobedu nad evropskom reprezentacijom od Mondijala u Italiji 1990, nanizao je osam poraza na svetskim prvenstvima.

“Nisam znao za te podatke… Uvažavamo kvalitete protivnika, sećam se odlično gerenacije sa Mondijala u Italiji. Igrao sam tada za Jugoslaviju, pamtim Milu, Kana Bika… Igraćemo sada u drugačijem ruhu, situacija u našem timu, sa povredama, nije odlična, ali jeste mnogo bolja. Mitrović je na primer bio na 50 odsto mogućnosti, Vlahović ni toliko – 30.”

U konkurenciju za najjači tim vratio se Filip Kostić. Dovoljan razlog da selektor trijumfalno istakne:

“Odradio je dva poslednja treninga na opšte zadovoljstvo i biće u konkurenciji za tim. Intezitet me raduje i mogu da računam na njega. Nisam rekao da će početi, videćemo to na dan utakmice.”

Uz jasan stav na kraju:

„Pred nama su dve ključne utakmice, svi su usredsređeni na ono što nas čeka. Ako želimo da budemo bolji, onda moramo da postignemo gol. Spremni smo, igraćemo u najjačem sastavu!“

Srbija – Kamerun, ponedeljak 11 časova.

Sportklub.

Danas objavljeno

Vakcina i “lažna” povreda: Đokoviću sada zamjere još jednu stvar

Zeljka

Arina Sabalenka šampionka Australijan opena!

Zeljka

Beker: Prisustvujemo istoriji, ovo je finale snova

Zeljka

Ostavite komentar