6. Novembra 2021.

Piksi: Potresao sam se toliko da sam zaspao u 11h kao beba

Big Portal

On je na konferenciji bio upitan da li mu se čini “da neko podmeće reprezentaciji klipove pod točkove”.

“Ne da mi se čini, to je evidentno. Vidimo mi svi to, nije svaki uspeh prihvaćen. Uspeh ima svoju cenu. Ali mene baš briga i mene i igrače i mog direktora i Savez, generalno. Znate koliko sam se potresao oko toga što je izašlo u novinama… Potresao sam se toliko da sam već u 11 sati zaspao kao beba. Postoje ti ljudi i grupacije koji žele da vas… Ali ako neko ne voli da Srbija ide napred, onda treba da se leči, potrebna mu je pomoć. Ali jedino gde dajem savete su moji igrači, kako da budu hrabri, da predstavljaju našu zemlju i da izađu sa stadiona aplauzom. Tako se ponašam i to je moja obaveza. A sve drugo me ne dotiče”, rekao je Stojković i dodao:

“Tako moraju i igrači da se ponašaju, jer ako se ne ponašaju neće biti deo tima. Ali svi se žrtvuju da imamo rezultate, a oni su evidentni. Ako nekome smeta, ne zanima me.”

Da li je tačno da Filip Kostić Filip Đuričić imaju problema sa povredama?

“Kostić nije igrao i Đuričić oseća bolove u mišiću. Sačekaćemo ovaj vikend, pa da vidimo kakvo je stanje. Imaćemo bolje informacije kada budu došli ovde. Oni su na spisku i očekujem da se pojave na prozivci”, rekao je Stojković u uvodu.

Možete li da sumirate vaš rad od početka?

“Manje je od devet meseci. Kada smo počeli bio je april. Dovoljno je prošlo vremena da možemo da damo komentar. Od početka do danas mislim da možemo da budemo zadovoljni, i igrom i ponašanjem i bodovima koje imamo na saldu. Pozitivan momenat za reprezentaciju, od prve utakmice protiv Republike Irske, do Azerbejdžana u Beogradu. Ali posao nije završen, složićete se da i vi i javnost možete da date pozitivnu ocenu za dosadašnje urađeno. To se vidi i to je jako važno i igračima”

“Svi igrači su pod skenerom, da se prate i to nam je odgovornost profesionalna. Vanja je stanraddan u svom timu. U poslednjih nekoliko utakmica je ostavio izvanredan utisak i nema dileme da se radi o golmanu koji poseduje visoke kvalitete. To pokazuje iz nedelje u nedejlu i to je razlog zbog čega je pozvan, kao i ponašanje na golu Torina. Zaslužio je da bude pozvan”.

Da li se čuo sa Dušanom Tadićem?

“Da vam kažem istinu, ja se ne čujem sa igračima. Nije potrebno da ih ja zovem ili oni mene. Da se čujemo telefonom, ne. Dogovor je da tu komunikaciju imaju sa direktorom Stojanovićem. Ako me pitate za ono što se desilo, važno mi je da je postigao gol i da je zdrav. Pokazao je visoku klasu, a sledeći put mora da pazi na stativu. Stativa se nikada neće pomeriti, ona će uvek biti tamo”

Hoće li biti promena za Lisabon u odnosu na meč u Beogradu?

“Svaka utakmica je različita i ne postoje dve iste utakmice. Ne postoje dva ista ambijenta. Ne postoji ništa što je isto. Treba biti dovoljno skoncentrisan, dobar, motivisan, bolji za jedan gol od Portugalije. Ništa se neće menjati u pripremi utakmice, niti nas zanima protiv koga igramo. Zanima me samo kako se ponašamo na terenu i kak oda odigramo najbolje što možemo. Ime protivnika je totalno nebitno. Znamo da su jedna od najboljih ekipa u Evropi, ali to ne menja ništa kod nas. Zaboravite da ćemo ići sa belom zastavom. Idemo da napadamo i na pobedu”.

Potom je selektor rekao da nije preterano bitno da li igrači igraju u klubovima, pošto štoperi, pre svih Matija Nastasić, nije bio standardan.

“Postoje tri opcije za Katar: prva da odigramo u ‘full’ sastavom, druga je da odigramo sa igračima koji nisu igrali do sada i treća je da bude miks. Koju ćemo opciju izabrati, to ćemo videti. Ali ko god da izađe protiv Katara, verujem da će pružiti svoje najbolje. Treba biti pametan i mudar, Katar je utakmica koja nema značaj, prijateljska, a vi znate moje mišljenje o prijateljskim utakmicama. Pretpostavljam da će doći do izmena za tu utakmicu”, istakao je Stojković.

Mitrović, Vlahović i Tadić popunjavaju statističke kolone svakog vikenda. Koliko vas to rekaksira ili stvara pritisak na Fernanda Santoša?

“Nema tu tajni, sve se zna. To što ja znam o Portugaliji, to i kolega zna o Srbiji. Bitno je da je zdravstveni bilten u redu i to me raduje jedino. Njihove igre u klubovima su razlog zbog kog su u reprezentaciji. Raduje me da su svi motivisani, da jedva čekaju da dođu i da igraju utakmicu koja se pruža 14. novembra. Oni žive za tu utakmicu i pruža im se prilika da udare pečat celog našeg rada od početka marta. Momenat istine”.

Da li bi eventualni odlazak na Mundijal bio najveći uspeh selektora u njegovoj trenerskoj karijeri?

“Kako bre ‘eventualni’? Moramo da idemo u Katar!”, brecnuo se Piksi, pa nastavio:

“Ne, neće… Predvideli smo dobro da će finale biti sa Portugalijom u Lisabonu. Nismo pogrešili u proceni. Skoncentrisani smo od skupljanja do skupljanja. Cilj je odlazak u Katar, to je naša želja. To sam postavio sebi kao zadatak. A, ako se ne ode, to nije tragedija. Postoje sportske nesreće. To da ćemo dati poslednji atom snage, da ćemo igrati hrabar i moderan fudbal, tu nemojte da imate nikakvu dilemu. Da li ćemo da pobedimo, to ne znam. Ali da će Srbija biti prava, kao i do sada, nema nikakve dileme. Ako se kvalifikujemo, biće to lep uspeh celog našeg kolektiva. Jedva čekamo tu utakmicu”.

“Pucaćemo iz svih oružja, pretpostavljamo da će nam trebati pobeda, ali oni 11. igraju u Dablinu i treba im pobeda, pa da sačekamo. Želimo da svaki Srbin aplauzom isprati reprezentaciju. Verujem da će to biti dobro na kraju”, zaključio je konferenciju Dragan Stojković.

Srbija odlučujući meč za plasman na Mundijal igra protiv Portugala u Lisabonu 14. novembra.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare