16. Marta 2021.

Piksi otkrio zašto nije zvao standardne reprezentativce

Big Portal

Novi selektor Srbije objavio je prvi spisak od kada je došao na tu funkciju i na njemu se nisu našli neki fudbaleri koji su bili standardni prethodnih godina.

Srbija krajem marta igra protiv Republike Irske, Portugala i Azerbejdžana i u reprezentaciji neće biti doskorašnjeg kapitena Aleksandra Kolarova, standardnog štopera Nikole Maksimovića, dugogodišnjeg reprezentativca Adema Ljajića i kapitena Kristal Palasa Luke Milivojevića.

Zašto?

Kolarova i Ljajića poznajem, Milivojevića i Maksimovića ne, ali da odmah ovde raskrstimo: ništa ovde nije lično. Apsolutno nemam ništa protiv njih. Mislim da je vreme za nekim promenama, ne da bi oni otišli, nego da bi se ubrizgala svežija krv, da se mladosti da šansa. Ubeđen sam da su na spisku jako talentovani momci i da će oni vratiti to na najbolji mogući način. – Ne verujem da sam se negde prevario. Niti je iko na spisku zato što poznajem njegovog ujaka ili da mi je neko rekao da ga pozovem. Ovo je isključivo moj izbor i niko se nije mešao u to. U ovom momentu računam na ovu grupu igrača. Sve ih cenim, nikad nisam rekao da nekog neću pozvati, ali to je objašnjenje. Niko mi nije rekao da nekog sklonim, to nema šanse, to ne može kod mene da prođe“, objasnio je Stojković u intervjuu za “Mozzart Sport”.

Mnogi su pokušali, ali nisu uspeli. Da li Sergej Milinković Savić i Dušan Tadić mogu da igraju zajedno?

Zašto ne mogu, ne vole se (smeh)? Ma, mislim da svaki dobar fudbaler može da igra. Igrač se ogleda u njegovoj fudbalskoj inteligenciji. I njegovi kvaliteti se ogledaju u tome koliko daje za kolektiv, za tim. Tu ne postoji prostor da budeš sebičan. Da ja dam danas gol i završim priču, a to što 89 minuta igram katastrofa, to nema veze. To je pogrešno razmišljanje. Čuo sam tu priču da njih dvojica ne mogu zajedno, ali mislim da mogu, samo zavisi u kom sistemu, gde, kako… Mislim da su različiti igrači. Tadić je više kreativac, iskusan igrač, Milinković-Savić je strahovit potencijal, visok, šuterski raspoložen, u skoku dobar, dobro obavlja posao između dva šesnaesterca“, objašnjava selektor Srbije i nastavlja:

E, sad, šta je enigma za mene? Zašto ga nisam video da u reprezentaciji igra dobro, onako kako javnost i svi mi očekujemo? Klub je jedno, a reprezentacija nešto drugo i on je svestan toga, da mora da pruži više u reprezentativnom dresu, bar je to moje mišljenje. – Krenućemo da se družimo, pa ćemo da vidimo gde su ti problemi. Mislim da on može mnogo više. Kao i Tadić. Mnogo, mnogo više nego što pruža. I na tu temu ću da razgovaram sa njima. Moj utisak gledajući sa strane, po onom što sam video, je da oni moraju i mogu mnogo više da daju za Srbiju”, jasan je Piksi.

Reprezentacija Srbije 24. marta u Beogradu počinje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo protiv Republike Irske. Tri dana kasnije dočekuje Portugal, a 30. marta se završava prvi ciklus kvalifikacionih utakmica gostovanjem u Azerbejdžanu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare