Piksi o srpskom fudbalu: Nema ružnih riječi, namiještanja i saopštenja - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Piksi o srpskom fudbalu: Nema ružnih riječi, namiještanja i saopštenja

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi pričao je pred oktobarsku akciju u borbi za Mundijal u Kataru.

“Orlovi” kvalifikacije za Svetsko prvenstvo nastavljaju 9. oktobra gostovanjem Luksemburgu, a potom tri dana kasnije čekaju Azerbedžan u Beogradu.

Tri dana pred okupljanje reprezentativaca u Kući fudbala, Stojković je pred novinarima najavio predstojeće utakmice.

Svaka utakmica je izazov, znamo kakve nas sada čekaju. Moramo da ih rešimo u svoju korist, respekt ptorivniku, ali još veći prema sebi. Moramo da verujemo da ćemo doći do željenih rezultata, da shvatimo najobziljnije obaveze, kao što smo do sada“, počeo je Stojković.

Lisabon će biti odlučujući, tako se već crta.

“Potrebno je da preskočimo ove dve prepreke, pred finale u Lisabonu. Bez opbzira što smo nesrećnim slučajem odigrali 1:1 u Irskoj, ta utakmica će odlučivati. I da nam treba nerešen rezultat u Lisabonu mi idemo na pobedu. Sami sebi smo dali gol, ali to je fudbal i dešavaju se takve stvari. I jedan Šerif pobedi Real Madrid. Kada sam u martu pogledao znao sam da je Lisabon finale. Da bi otišao na Mundijal moraš da pobediš velikana. Što ga ne bismo dobili? Šta oni lete, imaju krila? Procene su bile da će Portugal i Srbije odlučivati ko će ići direktno. Hajmo da završimo ove dve utakmice i idemo tamo na pobedu”.

Govorio je i o formi Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića.

“Da li me raduje forma Vlahovića i Mitrovića? To može samo njih da raduje. Mene raduje da su živi i zdravi. Da daju golove je normalna stvar, zato ih pozivam. Da li će u klubu dati jedan, dva ili tri ništa mi ne znači. To je samo samopouzdanje pred reperezentaciju za njih i to je dobra stvar“.

Takođe i o načinu igre – ofanzivnom i atraktivnom pristupu.

Fudbal je umetnost, da bi se time bavio mora da si kreativan, a da si kreativan moraš da imaš fudbalsku inteligenciju. Upravo to tražim od igrača, a oni znaju da vrate. Način na kojim smo odigrali, stvarali šanse, prezentovali fudbal je nešto što je prelepo i ono što želim da vidim. Važno je pobediti, ali za mene je bitno i kako. Desi se da njihov golman brani tako kao nikad u život, nismo ni mi imali adekvatnu realizaciju. Tri, četiri, pet razlike smo morali da pobedimo, na kraju je bilo 1:1, a mogli smo čak da izgubimo na kraju. Način kako smo kreirali je za svaku pohvalu. to je velika satisfakcija za mene“.

Piksi se dotakao i tema u klupskom domaćem fudbalu, o kome je imao samo reči hvale.

Klupski fudbal ide u dobrom smeru. Ne smemo to da propustimo. Ponovo apostrofiram suđenje koje je na visokom nivou, ne postoje saopštenja i ružne reči, da se upire prstom u nekog zbog tvog poraza… Sve su to pozitivne stvari, nema nameštenih utakmica i sumnjivih rezultata. Nema više kada prođe kolo ovaj pustio ovog, sve je to prošlost. Moramo da nastavimo tako, to su normalne strvari, ali tako nije slučaj bio ranije“.

Tim putem će se vratiti ljudi na stadion, podvukao je.

Zvezda i Partizan super rezultate prave, sve su to pokazatelji da ide u odbrom smeru. Koeficijenti su jako važni i doneće plodove za godinu ili dve dana. Mi ćemo sa naše strane učiniti sve da će Srbija igrati fudbal do kraja kakav je do sada. I da odemo na Mundijal”, zaključio je.

Danas objavljeno

Hitan sastanak zbog Solskjera: “Smiješi” mu se otkaz

Vanja A

Radonjić: Kalinić pod znakom pitanja

Vanja A

Đoković predvodi Srbiju

Vanja A

Ostavite komentar