Piksi o izboru kapitena: Sinoć nisam mogao da spavam - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Piksi o izboru kapitena: Sinoć nisam mogao da spavam

Naravno da je laka odluka, Dušan Tadić je naš kapiten i tu ništa nije sporno.

Fudbalski savez Srbije

Novopečeni selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković, očekivano za novog kapitena postavio je Dušana Tadića.

Završetkom reprezentativne karijere Aleksandra Kolarova kapitenska traka ostala je upražnjena. Ali svima je bilo jasno da će je poneti njegov zamenik Dušan Tadić, što je i sam selektor na neki način potvrdio.

Dragan Stojković

ACIJA1:183

– Toliko je teška odluka bila, da sinoć nisam mogao da spavam. Za mene su svi igrači figurativno kapiteni, on će biti jedan od predvodnika, nosi lep dres na leđima i mislim da je dovoljno kvalitetan igrač da bude kapiten – rekao je Stojković.

Sa druge strane vedeta Ajaksa nije hteo da pridaje prevelik značaj ovoj odluci.

– Mislim da kod nas previše pridajemo značaja toj kapitenskoj traci. Mislim da morate da obavljate zadatak, kao jedan od iskusnih igrača naravano da je najveća odgovornost na meni. Nije bitno ko će da nosi traku, svi nosimo odgovornost i svi ćemo biti kapiteni.

Potom su se selektor i kapiten okrenuli narednim izazovima – startu kvalifikacija za SP u Kataru i prvoj utakmici protiv Irske.

– Prva utakmica je kao takva, uvek teška i veoma značajna. Ne postoji garancija da ćete pobediti, izgubiti ili igrati nerešeno. Zbog toga je fudbal interesantan. Vrlo važno je sa kakvom igrom i performansama odigrate meč. Možete da budete mnogo bolji, a da ne pobediti, ili da bude obrnuto. Naravno da su naše misli usmerene ka tome da odigramo dobro, dominiramo i pobedimo. Za to se spremano. Ako me pitate da li bih bio zadovoljan bodom, reći ću da nisam. Učinićemo sve da pobedimo i duboko verujemo da možemo. Mi se nalazimo na jednom zajedničkom projektu. Kvalifikacije kratko traju, već u novembru će biti mnogo toga jasno, ulog je veliki. Odlazak na Svetsko prvenstvo je prioritet i obaveza, mnogo je lepo učestvovati na tako velikom takmičenju. Nije to samo individualna satisfakcija, već možete nešto da uradite za svoj narod. Ja sam optimista po prirodi, ne želim da se predajem dok god ima nade, to želim i od igrača, ne tražim da lete na terenu, jer neće imati krila. Ali želim da igraju atraktivan, dinamičan fudbal, koji će vratiti nadu našim navijačima. Taj optimizam želim da prenesem na njih i da budemo uvek spremni za velika dela – rekao je selektor Stojković.

SK.

Danas objavljeno

Pauza, kakva pauza? Đoković brutalan u povratku!

Vanja A

Skandal bez granica: Srpske sudije i FSS izbrisali Mažića

Vanja A

Federer: Đoković nanio više bola nego Nadal

Vanja A

Ostavite komentar