10. Juna 2022.

Piksi: Nebitno je ko je ispred nas – ovo je Srbija koja veruje

Big Portal

Srbija je u Švedskoj ostvarila minimalnu pobedu, u trećem kolu Grupe 4 Lige B Lige nacija.

Srbija je pobedila sa minimalnih 1:0, ali je dominirala na terenu i mogla da postigne dosta više od jednog pogotka.

“Mi gajimo taj stil fudbala i on se pokazuje iz utakmice u utakmicu kao dobro rešenje. Igrači shvataju te principe koje ja želim da vidim u sistemu u kojem da igramo. Ne bitno je ko će početi, a ko ući. Bitno je da oni svi shvataju ono što želimo. Draago mi je da smo danas na jednom teškom terenu, protiv teškog protivnika, pokazali da možemo da dominiramo i igram naš fudbal. Ne smemo se nikog plašiti već verovati u sebe i ono što radimo. Mislim da su momci danas od prvog do poslednjeg minuta odigrali inteligentno i dali poslednji atom snage. Na fizičkom planu je bilo jako teško izdržati”, izjavio je Stojković.

Što se tiče utakmice sa Slovenijom, koja je na programu 12. juna u Ljubljani…

“Nema šta da se tu menja previše. Mi moramo da verujemo u ono što radimo. Postao sam ko papagaj. Nebitno je ko je ispred nas, nebitno je ime, bitno je samo kako se mi ponašamo i kako igramo. Ovo je dobra Srbija, Srbija koja veruje i koja uživa u tehničkim stvarima, tim performansima. Na kraju krajeva stvaramo puno šansi. Postigli smo jedan gol, ali bilo je danas mnogo šansi. Ono što mene čini zadovoljnim, ja sam to video večeras, a pretpostavljam da ljudi koji su gledali utakimcu na TV-u mogu da budu zadovoljni time što su videli večeras”.

Selektor se zahvalio navijačima koji su došli na “Frends arenu” u Stokholmu kako bi pružili podršku.

“Podrška je bila sjajna, još jednom se zahvaljujem. Mnogo je lepo imati podršku ovako daleko od kuće. Još jednom, hvala od srca. Mislim da smo ih obradovali na pravi način”, podvukao je Piksi.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare