PIKSI GRADI VILU U DVORIŠTU SVOJE ZGRADE: Stojkoviće oduševio ovaj dio Beograda! - BIGportal.ba
Ex Yu

PIKSI GRADI VILU U DVORIŠTU SVOJE ZGRADE: Stojkoviće oduševio ovaj dio Beograda!

Nakon što su kupili višespratnicu u centru Beograda i kompletno je renovirali, sportista i njegova porodica odlučili su da sagrade još jednu nekretninu na istom mestu.

Dragan Stojković Piksi i njegova supruga Snežana već duže vreme borave u Srbiji, gde će očigledno i ostati. Naime, oni su prošle godine kupili i renovirali zgradu od nekoliko spratova na Dorćolu, a sada u dvorištu tog zdanja grade vilu.

– Kada je Piksi kupio zgradu, on je pazario i čitav taj plac koji je bio u okruženju ove višespratince. U dvorištu je bila jedna stara kuća, koju su srušili i tu sada niče vila u kojoj će Stojkovići boraviti. Snežana, kao i Dragan voli da sama uređuje dom, pa je aktivno učestovala u planiranju kako će izgledati ova nekretnina. Osim toga kako će biti raspoređene prostorije, do najsitnijih detalja opremanja. Majstori trenutno vredno rade na “grubim radovima” jer se kuća radi od temelja, a Piksi često obilazi radnike iako ima izvođača radova – kaže naš izvor upućen u planove Stojkovića.

Kako su se Stojkovići uselili u zgradu koja je uređena po njihovoj zamisli, svakodnevno su u toku sa radovima na novoj vili. Mesto je idealno za sve njihove poslovne i privatne sastanke, jer se plac nalazi na pet minuta hoda od Trga Republike.

– Iako su pre Dorćola živeli na Dedinju, kako Draganu, tako i Snežani se centar prestonice mnogo više sviđa za život. Život po svetskim metropalama ih je navikao da budu društveni, a tako je i u Beogradu. Piksi naročito uživa u druženju sa starim prijateljima, pa mu je ova lokacija idealna da istrči na kafu ili ode na zakazan ručak. Ono što im je posebno privuklo pažnju kada su kupovali čitavo zdanje jeste to što će živeti u centru, a ulica opet nije toliko prometna koliko bi se očekivalo za ovaj deo grada. Naročito što sa druge strane ulaza imaju dvorište u kojem na miru mogu popiti kafu, a gde će sada imati i kuću koja će biti njihova oaza skrivena od pogleda, ističe naš izvor. Sada će malo malo da pritrpe prašinu i buku koja dopire sa gradilišta, ali šta je tu je. Pogrešili su što nisu to radili istovremeno kada i zgradu, ali želeli su što pre da se usele. Oni su živeli u hotelu koji je u blizini dok se zgrada renovirala, a sada u njoj žive pa im nije baš prijatno što radnici po čitav dan rade u dvorištu, kaže naš izvor.

Prema rečima radnika Piksi je odličan gazda koji ne zanoveta.

– Dragan dođe nasmejan, pita da li je sve u redu. Pogleda šta radimo, popriča s nama. Neretko ga pitamo nešto o fudbalu jer je sada bilo dosta utakmica i ode. Jedan prizeman čovek. Mi zapravo imamo šefa kojem polažemo račune, a on Piksiju, kaže jedan od radnika kojeg smo zatekli na gradilištu.

Podsećanja radi, komšije sa Dorćola oduševljene su što im je fudbalska legenda sused i neretko ga viđaju u obližnjim kafićima kako čita novine i pije kafu. Konobari se hvale bakšišom koji dobijaju, a prolaznici ljubaznošću legende kada ga pitaju za fotografisanje.

Poginuću za Srbiju

Bez obzira na to što je živeo u različitim državama, Dragan Stojković Piksi nikada nije krio nostalgiju prema domovini, ali i ljubav prema reprezentaciji i srpskim klubovima.

– Godinama živim u Parizu, imam nekoliko pasoša, ali nisam Francuz, Amerikanac… Moj gen je ovde, emocija, sve. I ako treba, poginuću za Srbiju – rekao je svojevremeno.

Danas objavljeno

Dragana slavi rođendan, čestitke stižu sa svih strana!

Vanja A

Ovo je prvi muž Verice Rakočević

Vanja A

Milica Pavlović sanjala Novaka: “Nije hteo da mi da autogram”

Vanja A

Ostavite komentar