Pijan vozio za vrijeme policijskog časa - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Pijan vozio za vrijeme policijskog časa

Policija u Gradišci kaznila je juče N.R. jer je tokom policijskog časa u alkoholisanom stanju vozio automobil.

Naime, pripadnici policije su ga zaustavili oko 20,30 časova, kada je snazi zabrana kretanja svim građanima Srpske zbog epidemije virusa korona, te mu je izvršenom kontrolom utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,43 g/kg.

“N.R koji nije poštovao Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani kretanja, izdat je prekršajni nalog po članu 22. Zakona o javnom redu i miru i članu 172. i 174. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH”, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Policijska uprava Gradiška apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuje vanredna mjera u cilju prevencije širenja virusa korona ”SARS-CoV-2″ i “bolesti COVID-19” bolesti na teritoriji Republike Srpske.

Republički štab za vanredne situacije ranije je donio Zaključak o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje osobama sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanja svim građanima na javnim površinama u vremenu od 20 do 5 časova.

Od ove zabrane izuzete su one osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i oni kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje.

NN

Danas objavljeno

Kalifornija: Nakon poplava moguća istorijska kiša

M.

Ukrajina iznijela nove zahtjeve Rusiji: “Cirkus”

M.

Sudija donio odluku o braći “Jojke”: Osumnjičeni za teško ubistvo porodice Đokić

M.

Ostavite komentar