“PIJAN I POD ZABRANOM UBIO ŽENU” Ovo je nesavjesni mladić koji je skrivio STRAVIČNU NESREĆU - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

“PIJAN I POD ZABRANOM UBIO ŽENU” Ovo je nesavjesni mladić koji je skrivio STRAVIČNU NESREĆU

Javnost u BiH još je u šoku nakon stravične nesreće koja se dogodila u noći sa subote na nedjelju, kada je na putu M-17 vozač BMW izazvao lančani sudar, usljed čega je pognula jedna osoba, a četiri su povrijeđene.

Posebno su svi zgroženi što je Muhamed Agić (22), mladić koji je upravljao BMW bio pijan i pod zabranom upravljanja vozilom.

Inače, nesavjesni Agić poznat je u gradu po brzoj i neprilagođenoj vožnji. U prilog tome govori činjenica da je nedavno izazvao saobraćajnu nesreću na Glavnoj gradskoj magistrali.

Podsjećanja radi, Agić se odlučio preticati vozilo na putu M-17, u mjestu Crkvice, kada je izazvao lančani sudar sa kombijem i “renoom”. Od siline udara, na mjestu nesreće bile su stravične scene smrskanih automobila.

Zeničanka Šljivić N, koja se nalazila u automobilu “reno”, usljed zadobijenih povreda, uprkos vanljudskim naporima zeničkih ljekara, preminula je na putu prema Univerzitetsko kliničkom centru Sarajevo.

U nesreći su povrijeđeni S.Z. i S.Š, takođe, iz “renoa”, kao i vozač kombija H.M. i njegov saputnik F.M, dok su vozač Agić iz BMW i njegov saputnik prošli bez povreda.

Neposredno nakon ove nesreće Agić je uhapšen i priveden, a brojna javnost oštro je osudila ovu stravičnu nesreću, posebno jer se radi o mladom vozaču, koji je bio u alkoholisanom stanju, a uz sve to je imao zabranu da upravlja motornim vozilom.

Ispravna presuda
– Biće zadržan 48 sati, sud će ga možda pritvoriti mjesec, zatim ga pustiti. Slučaj će se vozati po ladici. Pijan i pod zabranom ubio osobu, strašno! Sve se dešavalo ispod moje zgrade. Vrisci su bili užasni. Za sve je kasno, osim za tužilaštvo i sud, da donesu ispravnu presudu i sklonu ubicu sa slobode – samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

(Avaz)

Danas objavljeno

Uhapšeni pokušao da ubistvo Đokića smjesti sinovima

M.

Nevrijeme širom Evrope, četvoro stradalo u Poljskoj

M.

Protest u Rimu koji je rasplakao i oduševio prisutne

M.

Ostavite komentar