26. Marta 2021.

Pica bez tijesta, idealna i za one na dijeti

Big Portal
Low-Carb Aubergine Bianca Pizza – Lo-Dough

Sastojci:https://b2385681e6d151f4ab416c55d54401ef.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

  • 400 grama mljevenog mesa
  • jedan plavi patlidžan
  • 4 čehna bijelog luka
  • jedna crvena paprika
  • jedan paradajz
  • 100 grama gaude
  • 2 kašike rendanog parmezana
  • po ukusu so, biber, origano, bosiljak, gljive
  • ulje po potrebi

Priprema:  Patlidžan ispecite u rerni, pa ga ogulite i izgnječite sa propasiranim bijelim lukom. Posolite i pobiberite.

Meso blago propržite na ulju i začinite solju, biberom, origanom i bosiljkom. Sjedinite meso i izgnječen patlidžan i smjesom pokrijte dno podmazanog pleha. Odozgo poredajte papriku isječenu na trake i kockice paradajza.

Pecite 20 minuta na 180 stepeni, pa izvadite, pospite rendanom gaudom i parmezanom, dodajte pečurke ako želite, i vratite da se sir istopi.

Azra.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare