Piaggio zabilježio rast prodaje u 2020. godini - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

Piaggio zabilježio rast prodaje u 2020. godini

Piaggio Grupa je uspela da ojača svoje tržišne pozicije u godini iza nas, ostvarivši ukupnu prodaju od 207.000 jedinica.

Taj rezultat predstavlja povećanje od 6% u poređenju s 2019, kada je prodato oko 195.000 motocikala i skutera.

Ukupna prodaja dvotočkaša u Evropi za 2020. iznosi 1.455.000 jedinica, što je impresivna brojka imajući u vidu kakva je bila prethodna godina.

Piaggio Grupa je poslednjih godina ojačala svoju ponudu motocikala i skutera, a još mnogo toga nas čeka u narednom periodu. Što se samih skutera tiče, oni su u ukupnim prodajnim rezultatima učestvovali s 24%.

Velike zasluge za povećanje prodatih motocikala ima Aprilia i njeni uspešno lansirani modeli u 2020, Tuono 660 i RS660. I Moto Guzzi je zebeležio rast prodaje.

Iz kompanije su naveli da su ključni faktori bili Vespa skuteri, Moto Guzzi V85TT, rast Aprilia brenda u moto segmentu, kao i ukupan uspeh Piaggio brenda što se skutera tiče.

  1. je dobro počela za Piaggio. Lansirani su novi Moto Guzzi i Aprilia motocikli, a u junu stiže novi Beverly električni skuter.

Kapa dole za Piaggio. U izuzetno teškim okolnostima su Italijani uspeli da ostvare pozitivne rezultate. Vredan rad se i te kako isplatio.

Izvor:Moto-berza.com
Foto:Piaggio

Danas objavljeno

Manje kazne za prekoračenje brzine, trotineti smiju na kolovoz, a vozači kroz crveno

Zeljka

Scene sa snimanja novog Džejmsa Bonda: U glavnoj ulozi najbrži Land Rover ikada

Zeljka

Nesvakidašnji prizor sa parkinga u Dalmaciji nasmijao ljude

Zeljka

Ostavite komentar