Phison 8TB SSD dobio NASA sertifikat, može na Mjesec - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Phison 8TB SSD dobio NASA sertifikat, može na Mjesec

Phison Electronics je objavio da je 8TB M.2 2280 SSD modul prošao kvalifikacije i testove kako bi dobio dozvolu za svemirske letove u cilju prikupljanja podataka za potrebe data centra Lonestar Data Holdings.

Lonestar je glavni izvođač radova za predstojeću misiju putovanja na Mesec. Glavni podizvođač je Skycorp koji pruža svu logistiku za kosmička putovanja i izradu potrebne opreme, a blisko sarađuje sa kompanijom Phison. Otuda ne treba da čudi zašto je upravo 8 TB veliki M.2 SSD kompanije Phison izabran kao odgovarajući uređaj za prikupljanje i arhiviranje podataka na ekspediciji koja će posetiti Zemljin jedini, prirodni satelit.

Phison je dobio NASA sertifikat tehnološke osposobljenosti nivoa 6, ili TRL-6, tako što je završio nekoliko odgovarajućih testova tokom letova i uslova koji vladaju u svemiru, kao što su rad u vakumu tokom svemirskih putovanja i testovi duboke kriogene temperature na površini Meseca. Pored toga, Phison je morao da testira svoj SSD na uslove u okruženju koji su vladali tokom leta SpaceX Falcon 9, a koji su sprovedeni u  komercijalnim i državnim objektima u Silicijumskoj dolini.

misijasvemirskogputavanjanamesec2023.jpg

Lonestar će pokrenuti inicijalni centar za prikupljanje podataka koji će biti poslat na Mesec kao „korisni teret na NOVA-C lenderu  u okviru NASA programa Commercial Lunar Paiload Services (CLPS)“. Za potrebe rada data centra, Skycorp će obezbediti napredne RISC-V višejezgarne čipove koji će biti srce svemirskih servera i SSD kompanije Phison. Prošlog septembra, Phison i Skycorp su najavili partnerstvo, objašnjavajući da će glavni fokus biti na obradi i arhiviranju podataka u svemiru, prenosi wccftech.

Phison ima mikro SSD od 8 GB koji se koristi na Mars Perseverance Roveru i 4TB SSD na Međunarodnoj svemirskoj stanici. SSD će se koristiti za Skycorp računarski sistem zasnovan na RISC-V arhitekturi.

Benchmark.

Danas objavljeno

Nastavak The Last of Us igre je moguć? Uncharted je završena priča

Zeljka

Kako da bezbjedno koristimo Google Chrome

Zeljka

Zapoleslenici Twittera mogu koristiti “GodMode” da tvitaju s bilo kojeg profila

Zeljka

Ostavite komentar