PGM V8 – sportski motocikl sa V8 motorom i preko 330 KS - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

PGM V8 – sportski motocikl sa V8 motorom i preko 330 KS

Šta raditi kad šest cilindara jednostavno nije dovoljno? Odgovor je jednostavan – nađite osmocilindarsku mašinu!

Tu na scenu stupa PGM V8, kreacija izvesnog Pola Malounija iz Australije i to poprilično luda, ako smemo da priznamo.

„Srce“ ove mašine je 2.0-litarski V8 agregat sa 334 KS i 215 Nm maksimalnog obrtnog momenta na raspolaganju! A uz sve to, oni koji su imali priliku da provozaju PGM V8 kažu da je motocikl neverovatno praktičan u svakodnevnim uslovima.

Doduše, nismo sigurni da je „praktičnost“ osobina koja se traži kod motocikala sa 300+ KS, ali je lepo znati da pre nego što date gas na otvorenom putu, na ovom dvotočkašu možete da skoknete do prodavnice.

S težinom od 240 kg, PGM V8 nije među lakšim sportskim motociklama, ali nije ni toliko strašna, pogotovo ako uzmemo u obzir da je Kawasaki Ninja H2 samo3 kg lakši, a ima „samo“ 228 KS.

Komponente su visokih performansi, uključujući Ohlins FGRT301 viljuške i Ohlins TTX Mk2 amortizer. Tu su i Marchesini aluminijumske felne, karbonska karoserija, Akrapovič izduv, kao i TFT instrument tabla.

Za zaustavljanje se brinu Brembo GP4 prednje kočione čeljusti, uz 320-milimetarske diskove, dok je na zadnjem točku Brembo P4 jedinica, povezana sa zadnjom viljuškom Yamahe R1. Osmocilindarski motor je zapremine 1.996 kubika, kog na mestu drži hrom-molibdenska šasija sa aluminijumskim podramom. Što se cene tiče, ona se dobija na upit, a prema nezvaničnim informacijama kreće se oko 110.000 evra.

Izvor: Moto-berza

Danas objavljeno

U Indiji će se proizvoditi EV sa autonomijom od 500 kilometara

Vanja A

Ostao bez svijesti za volanom – automobil ga sam vozio 25 km

Vanja A

Novi smart #1 Brabus kao pionir marke s integralnim pogonom

Vanja A

Ostavite komentar