PewDiePie je prvi individualni YouTuber koji je zabeležio 100 miliona pretplatnika - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

PewDiePie je prvi individualni YouTuber koji je zabeležio 100 miliona pretplatnika

PewDiePie je ime koje je poznato velikom broju onih koji prate YouTube scenu i gejming, ali možda i onima koji prate žutu štampu jer se popularni švedski YouTuber prethodnih godina neretko nalazio i u skandal rubrikama.

Ovoga puta Felix Kjellberg, kako je pravo ime PewDiePie-a, se u vestima našao kao prvi individualni YouTuber koji je uspeo da dostigne broj od 100 miliona pretplatnika.

Ovde je potrebno istaći da PewDiePie nije prvi čiji je kanal dostigao 100 miliona pretplatnika, jer ih kanal T-Series trenutno ima preko 109 miliona. Ipak, T-Series je kanal koji je specijalizovan za Indijsku muziku, tako da titula indiviualnog rekordera ide PewDiePie-u.

YouTube je povodom ovog dostignuća kreirao i kratku video čestitku, u kojoj prikazuje kako je karijera PewDiePie-a napredovala tokom godina, od trenutka kada je uploadovao svoj prvi video 2010. godine.

Iako je dostigao 100 miliona pretplatnika, PewDiePie je tek deveti na Forbes-ovoj listi najplaćenijih YouTubera, sa procenenom zaradom od 15,5 miliona dolara tokom 2018. godine. Prva pozicija pripada sedmogodišnjaku koji testira igračke, a tokom prošle godine je zaradio 22 miliona dolara.

Danas objavljeno

Sumrak giganta: Još jedan veliki brend odustaje od telefona?

D

Tvorci God of War serijala spremaju novu video-igru

D

Android dobija veoma korisnu opciju

D

Ostavite komentar