Peugeotovim automobilima drastično porasla pouzdanost - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Peugeotovim automobilima drastično porasla pouzdanost

Iz Peugeota je stigla informacija da je njihovim automobilima u posljednjih nekoliko godina drastično porasla pouzdanost, odnosno smanjen je broj kvarova.

Tačnije, smanjen je broj pritužbi i popravki u garanciji, i to za dve trećine. U skladu s tim, smanjeni su i troškovi proizvođača vezani uz njih.

Ova vest dolazi od Peugeotovog šefa Jean-Philippea Imparata, koji je u intervjuu Car Adviceu rekao da se ovaj pomak beleži u poslednjih šest godina. Njegove tvrdnje je delom potvrdila i nedavna studija kvaliteta vozila koja je sprovedena od J.D. Powera na britanskom tržištu.

Naime, studija je obuhvatila 11.500 ispitanika vlasnika automobila starih između jedne do tri godine i Peugeot se pokazao kao marka čiji vlasnici imaju najmanje pritužbi na kvalitet. Studija je beležila broj pritužbi na sto vozila (što manji broj to viša ocena). Ispitivali su se razni segmenti od spoljašnjosti, enterijera, infotainmenta, motora, sedišta, ventilacijskog sistema, menjača i sl. Peugeot je ostvario ocenu od 77 problema na 100 vozila, što je daleko ispod proseka od 119 problema na 100 vozila.

Drugim rečima, loš glas koji je pratio francuske automobile uopšte, pa tako i Peugeot, izgleda da je stvar prošlosti.

Izvor: Autonet

Danas objavljeno

Test električnog automobila: Mini Cooper SE

Vanja A

Neupadljivi Audi 80 ispod haube čuva izvjesnu „tajnu“

Vanja A

Rast brenda Hyundai zahvaljujući elektrifikaciji

Vanja A

Ostavite komentar