Peugeot preskače Ženevu, Opel i Citroen neizvesni - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Peugeot preskače Ženevu, Opel i Citroen neizvesni

Vijesti o odlukama pojedinih proizvođača da ne učestvuju na nekom od najznačajnijih svetskih sajmova više ne predstavljaju nikakvo iznenađenje.

Pojedine auto-kompanije odlučile su da preskoče jesenji sajam u Parizu, dok druge neće prisustvovati na ženevskom auto-salonu. Kako stvari stoje, neće biti iznenađenje da neke zaobiđu obe ove manifestacije.

Naime, veliki svetski sajmovi automobila predstavljaju ogroman trošak za učesnike, a u eri Interneta prezentacija novih modela kupcima može se efektno organizovati uz znatno manje novca.

Zato smo poslednjih godina često svedoci da auto-kompanije preskoče po jedan ili dva značajna svetska sajma, a kako saznaje Auto Plus, Peugeot je odlučio da u 2020. to bude ženevski auto-salon koji se održava početkom marta. Takođe je moguće da mu se pridruže i druga dva PSA brenda – Citroen i Opel.

Kako navodi ovaj izvor, pozivajući se na zvaničnika francuske kompanije, razlog za odsustvo Peugeota je pre svega nedostatak novih modela koji bi bili promovisani u Ženevi.

Inače, do sada je svoju odluku da preskoči sajam u Ženevi obelodanio i Lamborghini, koji je najavio da će se fokusirati na manje, lokalne prezentacije svojih automobila, na kojima neće biti prisutni drugi auto-brendovi.

Kada je reč o drugim velikim sajamskom manifestacijama u 2020, poznato je da će auto-salon u Njujorku zaobići Audi i Mercedes, a Volkswagen je odlučio da ne učestvuje u Parizu, ali će biti prisutan u Ženevi.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Kamuflirani Alfa Romeo Tonale

Vanja A

Porsche 911 Turbo Safari

Vanja A

Kako brzo ukloniti snijeg i led s vjetrobranskog stakla?

Vanja A

Ostavite komentar