Peugeot 308 proglašen za „Automobil godine u Njemačkoj“ u C segmentu - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Peugeot 308 proglašen za „Automobil godine u Njemačkoj“ u C segmentu

Žiri za izbor „Njemačkog automobila godine” (GCOTY) je 26. oktobra 2021. proglasio novi Peugeot 308 za pobjednika u C segmentu, među 11 kandidata 9 različitih proizvođača automobila.

Za žiri je poseban fokus bio na Peugeotovoj strategiji Power of Choice: kupci imaju mogućnost izbora između benzinskog, dizel i dva „plug-in“ hibridna pogonska sklopa. Dodatni razlozi za nagradu za kompaktni francuski hečbek su moderna  tehnologija, digitalni i individualno adaptivni i-Cockpit®, kao i novi dizajn  s novim logoom. Model sa znakom lava je izašao kao pobednik, kao i  njegov prethodnik koji je dobio mnoge nagrade, uključujući i nagradu za „Automobil godine  2014“. 

FOTO/VIDEO] Peugeot predstavio novi 308: Moderan, prekrasan i učinkovit  'lav' C-segmenta - tportal

Novi Peugeot 308 je 26. oktobra pobedio na GCOTY 2022. u klasi kompaktnih vozila, koja  predstavlja najpristupačnije automobile. Nagrade su podeljene u pet kategorija: Compact,  Premium, Luxury, New Energy i Performance. Fokus je bio na relevantnosti modela na  tržištu i njihovoj budućoj  održivosti. Pobednici u ovih pet klasa takmičiće se za ukupni  GCOTY 2022. , koji će biti objavljen 25. novembra. Nezavisno od bilo koje izdavačke kuće,  proizvođača automobila ili sajma automobila, GCOTY nagradu dodeljuje žiri od 20  međunarodnih automobilskih novinara. Većina njih se nalazi u Nemačkoj ili u zemljama  nemačkog govornog područja. 

„Ovo je prva nagrada za novu generaciju Peugeota 308. Veoma smo ponosni što je 308  uspeo da se afirmiše u C segmentu u Nemačkoj. Veliko hvala žiriju za „Nemački  automobil godine“ i celom Peugeotovom timu. Uspeh nam takođe pokazuje da smo na pravom  putu sa strategijom Power of Choice i našim doslednim pravcem ka elektromobilnosti. S  novim Peugeotom 308, već smo elektrifikovali 80 odsto našeg asortimana automobila.”  Rekao je Haico van der Luit, generalni direktor Peugeota u Nemačkoj.

Izvor: Peugeot

Danas objavljeno

Brabusova zvijer ima tri tone, a 100 km/h postiže za 3,7 sekundi

Zeljka

Voli Porsche, ali nikada neće prodati Daciu Sandero

Zeljka

Zašto brzinomjeri pokazuju lažne maksimalne brzine od 220 ili 260 km/h?

Zeljka

Ostavite komentar