4. Augusta 2022.

Petrušev o Filadelfiji, zašto je došao u Zvezdu i “MVP Srbiji”

Big Portal

Najpre se osvrnuo na Letnju ligu gde je nastupao u dresu Seventisiksersa koji polažu NBA prava na njega.

“Išao sam prvo na Letnju ligu sa Filadelfijom koja me je draftovala, čisto da se pokažem, da pričam sa svima u organizaciji. Imaju plan za mene, a sve ide po tom planu. Nisam ni previše igrao, oni su provalili neke druge igrače, pratili su njih i verovatno je to bio fokus. Kada se podvuče crta i sagleda sve, mislim da mi je bilo dobro u Americi, sve je OK. Kada sam se vratio u Srbiju potpisao sam ugovor sa Crvenom zvezdom”, rekao je Petrušev u intervjuu za “Mozzart Sport”.

Otkrio je zašto je usledio potpis za aktuelnog šampiona ABA lige.

“Gledao sam gde ću moći da se najbolje razvijam, da dobijem najbolje moguće uslove za razvitak. Po tom principu sam birao klub i to sam dobio od Crvene zvezde. Jednostavno Evroliga je mnogo jača ove sezone od Evrokupa i zato mi je drago što sam uspeo da dođem u tim koji će je igrati. Razmatrao sam sve opcije u Evroligi, iskreno nije ih bilo previše, ali Zvezda je dobra opcija za mene zbog svega što sam naveo”, nastavlja Petrušev koji je impresioniran načinom na koji su dva najveća srpska tima poslovala ovog leta:

“Sve su ekipe reagovale jako sa pojačanjima u Evroligi, a i u Srbiji posebno. Jako dobri igrači su stigli u sve ekipe. Zvezda koliko vidim pokušava da bude što konkurentnija. Mislim da to izgleda kako treba, ostaje da vidimo kako će se sve završiti i kako ćemo izgledati na parketu.”

Petrušev se trenutno nalazi na pripremam reprezentacije Srbije i oduševljen je saigračima u nacionalnom dresu.

“Tek se nekoliko dana pripremamo svi zajedno, ali gde god se okrenem vidim nekog MVP-a, naravno na čelu sa Nikolom Jokićem sa kojim do sada nisam imao priliku da treniram. Iskreno… sve ovo mi izgleda fascinantno”, zaključio je Petrušev razgovor za pomenuti portal.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare