Petru Petkoviću zabranjen ulazak na KiM - BIGportal.ba
Region Vijesti

Petru Petkoviću zabranjen ulazak na KiM

Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću privremene prištinske institucije zabranile su ulazak na KiM.

Petar Petković u saopštenju navodi da su privremene prištinske institucije odlučile da mu onemoguće da obiđe poplavljena područja u srpskim sredinama u južnoj pokrajini i ugroženim domaćinstvima uruči humanitarnu pomoć.

“Očigledno je da je predizborna kampanja u Prištini počela i pre zakonskog roka i da su Srbi ponovo glavne mete. Postupak albanskih političara govori o tome da im je politički marketing važniji od života i bezbednosti ljudi”, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Ističe da ovakvo ponašanje Prištine pokazuje i da Evropska Unija nije u stanju da obezbedi poštovanje postignutih sporazuma, među kojima je i onaj o slobodi kretanja.

“Ne želimo da na bilo koji način učestvujemo u pojačavanju tenzija u pokrajini, jer se takva atmosfera uvek prelije preko leđa našeg naroda, ali u jedno svi mogu da budu uvereni – niko ne može da nas zaustavi da pomognemo svom narodu. Pomoć države Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju će stići do našeg naroda ugroženog poplavama, kao što smo i obećali”, poručio je Petković.

V. d ministarke spoljnih poslova u kosovskoj vladi, Meliza Haradinaj Stubla, objavila je da je Petru Petkoviću odbijen zahtev za posetu.

“Sve dok Srbija ima destruktivno ponašanje, njeni zvaničnici ne mogu da uđu na Kosovo”, napisala je Haradinaj Stubla, u objavi na Fejsbuku.

Danas objavljeno

SZO: Porast u broju oboljelih, prvi put poslije sedam nedjelja

M.

Nezgoda u Klašnicama, dvoje povrijeđenih

M.

Krizni štab traži ponovo policijski čas u Srbiji

M.

Ostavite komentar