Petrinja: Počinje uklanjanje ruševina - BIGportal.ba
Region Vijesti

Petrinja: Počinje uklanjanje ruševina

U srijedu, 3. februara, u kontejnerskom naselju na petrinjskom Sajmištu biće postavljene prve kućice, a danas počinje uklanjanje ruševina i objekata, rekao je portparol Štaba civilne zaštite za saniranje posljedica zemljotresa u Hrvatskoj Mladen Pavić.

  • Tamo su radovi intenzivni već nekoliko dana i u srijedu očekujem postavljanje prvih kućica i u tom kontejnerskom naselju, kako bi sukcesivno, dok se priprema teren, kućice bile postavljane i priključivane na potrebnu infrastrukturu – rekao je Pavić za Hrvatski radio.

On je pojasnio da će uklanjanje ruševina početi na dvije lokacije, a biće nastavljeno i narednih dana, te napomenuo da danas počinje uklanjanje ruševina i objekata koji su dobili crvenu oznaku i onih koji više nisu za upotrebu.

  • Nisu za rušenje svi objekti koji su dobili crvenu oznaku, ali velika većina jeste – naglasio je Pavić.

Pavić je rekao i da je sa jučerašnjim danom postavljeno 1.025 kontejnera i montažnih kućica te će, uz dinamiku postavljanja oko njih 50, idućih dana krov nad glavom dobiti svi kojima je potreban.

On je naveo da u najavi imaju još oko 400 kontejnera iz robnih zaliha, te 111 iz međunarodne pomoći, te će, kako je rekao, u potpunosti biti zadovoljena brojka od oko 1.500 potrebnih kontejnera.

Pavić je zaključio i da je do sad prijavljeno 45.187 objekata koji su oštećeni, a pregledano ih je 27.200.

Razorni zemljotres pogodio je Hrvatsku 29. decembra, a najviše su stradali Petrinja, Glina i Sisak. U zemljotresu jačine 6,3 stepena Rihterove skale poginulo je sedmoro ljudi, među kojima i dvanaestogodišnja djevojčica, mnogo ljudi je povrijeđeno, a materijalna šteta je ogromna.

Ovaj zemljotres osjetio se u regionu, a prije i poslije njega, registrovan je veći broj potresa manje snage.

Danas objavljeno

Identifikovan i indijski soj virusa korona

M.

Most na Savi u S. Rači biće dug 1.310 metara

M.

Ukrajinska vojska dopremila vojnu tehniku

M.

Ostavite komentar