Petoro nestalih, nekoliko povređenih u eksploziji u industrijskom parku u Leverkuzenu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Petoro nestalih, nekoliko povređenih u eksploziji u industrijskom parku u Leverkuzenu

Pet osoba je nestalo, a nekoliko je povređeno u snažnoj eksploziji u industrijskom parku u Leverkuzenu, gradu na zapadu Nemačke. Gust dim je vidljiv kilometrima daleko. Policija izdala upozorenje stanovnicima da ne otvaraju vrata i prozore i ne izlaze iz kuće.

Eksplozija se dogodila u 9.40 sati po lokalnom vremenu, izazvaši požar u skladištu goriva u “Hemparku”, industrijskom parku za hemijske kompanije, među kojima su, između ostalog, kompanije “Bajer” i “Lankses”, saopštila je “Kurenta”, operater “Hemparka”.

Nekoliko radnika je povređeno, od kojih dvoje teško, a pet osoba je nestalo, saopštila je “Kurenta”, dodajući da još uvek nije jasno šta je prouzrokovalo eksploziju i kasniji požar.

Na društvenim mrežama se mogu videti snimci gustog dima koji se uzdiže iznad industrijskog parka.

Građani su sirenama i putem mobilne aplikacije Nemačke civilne zaštite upozoreni na “ekstremnu opasnost”, a policija je zatražila od stanovnika u oblastima bliskim eksploziji da ostanu u svojim domovima i da zatvore vrata i prozore.

“Zatvorite vrata i prozore, uđite u zgrade, pozovite 112 samo ako imate informacije o događajima”.

Rečeno je i da bi trebalo da isključe klimatizacione sisteme, dok se vrše merenja zagađenosti vazduha zbog mogućeg toksičnog gasa.

Nekoliko obližnjih auto-puteva je zatvoreno, saopštila je policija na Tviteru i pozvala vozače da idu obilaznim putevima kako bi izbegli to područje.

Više od 30 kompanija posluje na lokaciji “Hemparka” u Leverkuzenu.

Danas objavljeno

Krivokapić preuzeo funkciju ministra pravde Crne Gore

M.

Upozorenje: “Nova runda sukoba”

M.

Zelenski jasan: “Ne planiramo”

M.

Ostavite komentar