Petković: Srbi se neće odreći svojih registarskih oznaka - BIGportal.ba
Region Vijesti

Petković: Srbi se neće odreći svojih registarskih oznaka

Sa svakim novim video spotom koji objave Aljbin Kurti ili njegov posilni DŽeljalj Svečlja, Srbi na Kosovu i Metohiji odlučniji su i čvršći u namjeri da se neće odreći svojih legalnih i legitimnih registarskih oznaka koje izdaje država Srbija, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Petković je u saopštenju istakao da tablice KM ne mogu biti nezakonite, jer ih izdaju organi Srbije u skladu sa svim zakonskim procedurama na svojoj teritoriji i prihvaćene su svuda u svijetu.

Ono što je nezakonito jeste ukidanje statusno neutralnih KS tablica od strane Prištine, gradnja ilegalnih ROSU baza na sjeveru pokrajine i odbijanje da skoro 10 godina formiraju Zajednicu srpskih opština, što je obaveza koju su preuzeli u Briselu, ukazao je Petković.

Naveo je da o efektu Kurtijevih i Svečljinih spotova najbolje govori činjenica da je za mjesec dana jednocifren broj preregistrovanih vozila sa srpskim registarskim tablicama, od čega je svega dvoje Srba sa sjevera KiM.

To jasno govori da nikakve video poruke i pretnje Kurtija i Svečlje zajedno ne mogu da zastraše Srbe na KiM, jer im niko ne može oduzeti pravo da budu građani Srbije koji neće da žive u Kurtijevoj tzv. državi, zaključio je Petković.

Danas objavljeno

Orban: Evropa prekida saradnju sa Rusijom, a nema rešenje za nastalu situaciju

M.

Ukrajinska ambasada u Zagrebu dobila paket sa životinjskim očima

M.

Apelaciono vijeće oslobodilo Dragana Vikića

M.

Ostavite komentar