Petković: Priština sprema teren za sukobe - BIGportal.ba
Region Vijesti

Petković: Priština sprema teren za sukobe

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocijenio je danas da posljednji potezi premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija ukazuju na to da Priština priprema teren za izazivanje krize i tenzija na terenu i da želi sukobe, a ne dijalog.

Petković je u razgovoru sa zamjenikom načelnika Odsjeka za zapadni Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Njemačke Јergensom Frederikom istakao da je Beograd opredijeljen za dijalog kao jedino sredstvo za mirno rješavanje svih pitanja, ali da Priština uporno nastoji da zapali bure baruta na prostoru Kosova i Metohije.

On je nada da će naredni dijalog Priština shvatiti veoma ozbiljno kao prostor za diplomatsko rješavanje problema na terenu, a ne kao poligon za ucjene i zveckanje oružjem, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Petković je Frederika upoznao i o činjenici da je od dolaska Kurtija na vlast zabilježeno 212 etnički motivisanih napada na Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu, što je 50 odsto više nego u prethodnom periodu.

RTRS.

Danas objavljeno

Vučić: Hrvatska samo nastavila posao započet 1941. godine

M.

Nobelova nagrada za književnost Ani Erno

M.

Brisel o uvozu ruske nafte na Zapadni Balkan u decembru; Usvojen novi paket sankcija Rusiji

M.

Ostavite komentar