Petković: Kurtijev cilj okupacija sjevera KiM - BIGportal.ba
Region Vijesti

Petković: Kurtijev cilj okupacija sjevera KiM

Direktor za KiM Petar Petković je na konferenciji za medije rekao da je Aljbin Kurti večeras “nastavio sa protivpravnim i nasilnim akcijama sa ciljem okupacije sjevera KiM”.

Naoružani specijalci kosovske policije u pratnji oklopnih vozila ušli su večeras iz Južne u Sjevernu Mitrovicu.

  • Prema našim saznanjima, preko 300 do 350 policajaca, što patrolnih s pancirima, što pripadnika ROSU sa dugim cijevima, pod punom ratnom opremom i oklopnim vozilima oko 20.30 upali su na sjever KiM iz pravca ?užne Mitrovice ka Bošnjačkoj mahali, pa se rasporedili i blokirali cijelu Kosovsku Mitrovicu, da bi se konačno stacionirali u mješovitim naseljima u sjevernom delu Kosovske Mitrovice – Suvi do, Brđani, Mikro naselje, Tri solitera i Bošnjačka mahala – rekao je Petković.

Kaže da je povod za upad policije na sjever kim navodno to što su Albanci koji žive u mješovitim sredinama uplašeni zbog dešavanja na sjeveru KiM. Petković je rekao i da je Kurti tokom samita u Tirani izazivao nasilje i obračunavao sa Srbima, želeći da izazove incidente i da se nasilno nametnu protivpravni izbori u četiri opštine.

  • Beograd će razmotriti povratak do 1.000 srpskih snaga bezbednosti na Kosovo i Metohiju po rezoluciji 1244 – naglasio je Petković.

Danas objavljeno

Panika: Rusi podigli MiG-31K

M.

Orkanska bura prevrnula turistički brod kod Tivta

M.

Amerika oborila navodni kineski špijunski balon

M.

Ostavite komentar