4. Novembra 2022.

Petković: “Kurti zadao smrtonosni udarac Briselskom sporazumu”

Big Portal

“Obaveštavamo javnost da je izjavom da ga ne interesuje formiranje ZSO, Kurti zadao smrtonosni udarac Briselskom sporazumu i udarac svakoj drugoj saradnji u odnosima Beograda i Prištine”, rekao je Petković.

“Zbog svega ovoga očekuje se reakcija države Srbije, posebno zbog brutalnog kršenja prava i sporzuma. Ovo ponašanje Kurtija je kap u prepunoj čaši, ovakvo ponašanje Prištine je prevršilo svaku meru”, rekao je Petković.

“Na takvo ponašanje Aljbina Kurtija, naš narod je odgovorio jedinstveno i složno. Veoma su uznemireni i zbog toga je predsednik Vučić više od sedam sati razgovarao sa više naših ljudi i predstavnika Srba sa severa KiM. Svi su jedinstveni i odlučnida brane pravo na slobodu kretanja. Vučić im je rekao da ih razume, ali im je i ukazao i na posledice ukoliko dođe do razgradnje Briselskog sporazuma”, naveo je Petković.

“Naš narod je jasno poručio da će učiniti sve da se bori da odbrani pravo na opstana na KiM. Naš narod će na demokratski način pružiti otpor… Ono što je Vučić rekao da će se neće ponoviti niti pogrom, niti Oluja. Srbija će na kraju da pobedi…”, naveo je Petković.

Kurti je smenio policajca Nenada Đurića jer je stao u odbranu srpskog naroda, objasnio je Petković i naveo da srpski narod ne želi registarske tablice koje pokušavaju da mu se nametnu.

Na pitanje da li će Srbi napustiti institucije na severu KiM, on je istakao da je sutra planiran njihov sastanak i da će oni odlučiti. Petković se, takođe, osvrnuo i na odstustvo reakcije međunarodne zajednice. “Siti smo tog licemerja i naivnosti sa Zapada. mi ćemo braniti naše praveo da se čuje istina, da se borimo za mir i stabilnosti… Kada vas sateraju u čošak, kada vam ne daju šansu da odgovorite, iako smo insistirali da u Briselu nađemo rešenje, sačuvamo mir i stabilnost, sa druge strane imate ponašanje Aljbina Kurtija je neprihvatljivo Sa krajnjim ciljem da se protera Srbija i naš narod sa KiM… To neće dozvoliti Beograd”, naveo je Petković.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare