4. Augusta 2022.

Petković: Kurti za svoje nečasne namjere optužuje Beograd i Srbe

Big Portal

“Pošto Kurtiju tako dobro ide matematika, neka kaže koliko Srbi na Kosovu i Metohiji čekaju na formiranje zajednice srpskih opština i šta još treba da se desi da bi se počelo sa aktivnostima za poštovanje prvih šest tačaka Briselskog sporazuma, jer je to jedini put za uspostavljanje trajnog mira i stabilnosti na prostoru Kosova i Metohije”, rekao je Petković.

Reagujući na Kurtijevu izjavu da je Beograd razvio “divlju kampanju dezinformacija” i da se na sprovođenje odluka o registarskim tablicama na sjeveru i reciprocitet ličnih karata sa Srbijom “čekalo 11 godina”, Petković je ukazao da “jedine dezinformacije i laži dolaze od Kurtija”.

Petković navodi da je Kurti kršenje sporazuma i jednostrane poteze, gomilanje pripadnika ROSU, lažne vijesti i zveckanje oružjem, želio da predstavi kao uspostavljanje mira i nekakvog reciprociteta u pokrajini, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

“Jedina istina je da se Kurti sa svojim specijalnim jedinicama kojima komanduje spremao da izvrši nezapamćeno nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji i da je katastrofa izbegnuta samo zahvaljujući mirnoj, staloženoj, diplomatski izvaganoj, ali pre svega, odlučnoj politici predsednika Aleksandra Vučića”, ističe Petković.

On ukazuje da je jedina istina ta da je “pet minuta” bilo dovoljno da Kurti povuče svoje jednostrane odluke i da se sačuva mir.

“Neka se ne zavarava Kurti da je svoje mere samo odgodio jer dobro zna da Srbi nikada neće pristati na kršenje sporazuma i oduzimanje njihovih legitimnih ljudskih prava. Jedino mesto gde se dogovori postižu i tenzije smiruju jeste pregovorački sto, a nikako nekakve baze `Belvedere` i drugi bunkeri u kojima Kurti priprema svoje nasilne akcije”, poručio je Petković

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare