Petković: Kurti da prestane da obmanjuje javnost - BIGportal.ba
Region Vijesti

Petković: Kurti da prestane da obmanjuje javnost

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je krajnje vrijeme da premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti prestane da obmanjuje javnost i suoči se sa istinom i činjenicama koje jasno dokazuju da nema nikakvih zacrtanih i unapred postavljenih rokova za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

Petković je ocijenio da postaje smiješno i blamantno kako Kurtija na dnevnom nivou demantuju međunarodni zvaničnici, a posljednji u nizu je portparol EU koji je nedvosmisleno rekao da nikakvi vještački rokovi ne postoje u realnosti, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • Јedina štoperica koja otkucava jeste ona za formiranje Zajednice srpskih opština, sa kojom Priština kasni već 10 godina i zato bi Kurtiju bolje bilo da se fokusira na ispunjenje te preuzete obaveze i implementira ono što je potpisano u Briselu – naveo je Petković.

Prema njegovim riječima, ostali rokovi očigledno postoje samo u Kurtijevoj glavi, uz uzaludne snove o tome kako će Beograd da prizna dio svoje teritorije, koji se suprotno međunarodnom pravu predstavlja kao takozvana država.

  • Neka Kurti dobro zapamti da svako ko je pokušao da napada Srpsku pravoslavnu crkvu, srpski verujući narod ili predsednika Aleksandra Vučića samo je to uzalud i neuspješno radio. U tom jalovom poduhvatu Kurtiju ne mogu pomoći ni oni u srpskoj opoziciji, koje hvali i čiju pomoć svesrdno očekuje – poručio je Petković.

Kurti je iznio tvrdnju da od 9. septembra postoji model za buduće pregovore Beograda i Prištine, prema kojem bi do proljeća trebalo da bude postignut “sporazum za potpunu normalizaciju odnosa”.

Danas objavljeno

Panika: Rusi podigli MiG-31K

M.

Orkanska bura prevrnula turistički brod kod Tivta

M.

Amerika oborila navodni kineski špijunski balon

M.

Ostavite komentar