Petković: Kurti da čuva živce, Vučić će još dugo braniti srpske interese - BIGportal.ba
Region Vijesti

Petković: Kurti da čuva živce, Vučić će još dugo braniti srpske interese

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je premijeru samoproglašenog Kosova Aljbinu Kurtiju da “čuva živce” jer će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić još dugo braniti srpske nacionalne interese u južnoj sprskoj pokrajini.

  • I tu nikakve Kurtijeve laži ne pomažu – naveo je Petković povodom najnovijih, sinhronizovanih napada koje od nedjelje, 3. aprila, udruženo plasiraju albanski političari u Prištini na račun zvaničnog Beograda i Vučića.

Petković ocjenjuje da je Vučićeva politika, čiji stub čini i odbrana srpskih nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji, dobila čelični legitimitet i punu podršku građana Srbije na posljednjim izborima, zbog čega Kurti pokazuje ozbiljnu nervozu.

  • U tome leži glavni razlog sinhronizovanih napada i laži koje od nedkelje udruženo plasiraju albanski političari u Prištini na račun zvaničnog Beograda i predsekdnika Vučića – istakao je Petković.

Napominjući da se “Kurtiju priviđaju nekakve vojne prijetnje Srbije”, Petković ističe da je zapravo Kurti taj koji sve vrijeme prijeti.

  • Svima je dobro poznato da su sve zemlje Kvinte i EU jasno navele da je jedina i isključiva odgovornost za neodržavanje izbora na prostoru Kosova i Metohije na Prištini, dok je Beograd pokazao konstruktivan pristup – naveo je Petković.

On ističe da je jasno da bi Kurti i ostali političari u Prištini više željeli da su na izborima u Srbiji pobijedili njihovi puleni, jer bi tako lakše ostvarili svoje interese da na Kosovu i Metohiji nema Srba i dobili priznanje “na tacni”.

  • Želje su jedno, a realnost nešto sasvim drugo – poručio je Petković, podsjećajući da je Vučić na izborima ubjedljivo pobijedio, dok je Kurtijeva partija Samoopredjeljenje za samo par mjeseci izgubila polovinu svog glasačkog tijela.

On je naglasio da Srbi na Kosovu i Metohiji znaju da će se Vučić boriti za njihova prava, bezbjednost i ekonomski napredak, zbog čega su puno povjerenje na izborima u Srbiji ponovo dali upravo Vučiću.

Danas objavljeno

Status kandidata BiH za članstvo bez uslova

M.

Sudija Perić traži izuzeće u predmetu “Respiratori”

Vanja A

Uhapšen sin Ilije Petkovića zbog šverca kokaina

Vanja A

Ostavite komentar