7. Aprila 2022.

Petar Božović je u mladosti doživio veliku tragediju za koji niko nije znao

Big Portal

Petar Božović jedan je od najomiljenijih domaćih glumaca. Iako ne voli previše da priča o svom privatnom životu, pre izvesnog vremena je u jednom intervjuu prvi put otkrio malo poznate detalje o sebi.

Naime, legendarni glumac u mladosti je doživeo veliku tragediju za koju niko nije znao:

– Moja prva ljubav iz gimnazije, koja se nastavila i na fakultetu, poginula je. Mira Pešić. Bila je divna devojka. Išla je paralelno i u gimnaziju i u baletsku školu. Bilo je strašno preživeti njenu smrt. Čak mi je i sećanje teško. Kasnije sam je često sanjao, pa i dan-danas… Kada se probudim, kao da je živa… pa se čudim što je nema tu pored – rekao je Petar svojevremeno u intervjuu za Blic i otkrio da se nakon tragedije koju je doživeo preselio u Pariz, jer se nije slagao sa maćehom:

Kružile su glasine da je preoteo ljubav Orsonu Velsu

– Teško je kada dođeš sa sela, iz one širine u neki stan u kojem nema te atmosfere, ni slobode, ni širine. I odem ja za Pariz. Stvarno ne znam šta sam zamišljao… Mislio sam kako ću tamo da radim, da studiram… – rekao je Petar za Blic i otkrio da se na kraju vratio u Beograd, gde je diplomirao glumu i italijansku književnost.

https://www.instagram.com/p/CSAUX9gCLQi/?utm_source=ig_web_copy_link

– Oženio sam se glumicom Marinom Koljubajevom. To je bila ljubav iz predstave “Sladostrasnici Karamazovi” našeg profesora Predgraga Bajčetića u Ateljeu 212. Brak sa Marinom se završio jer nije htela da rodi drugo dete. Abortirala je. A ja sam hteo veliku porodicu. To su jednostavno bile dve koncepcije. Nažalost, tako je bilo.

Nisam preoteo Olgu Palinkaš Orsonu Velsu, pusti me toga! Nikada nikoga ni od koga nisam preotimao. Bio sam sa Olgom jedno deset godina, živeli smo u Los Anđelesu, Beogradu, Zagrebu… Onda je došao rat, a ljubavi za vreme rata uspevaju samo u lošim američkim filmovima – rekao je svojevremeno za Blic.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare