4. Juna 2019.

Pet znakova koji jasno pokazuju da ste u braku s potpuno pogrešnom osobom

Big Portal

PONEKAD vrijeme pokaže da vječnu ljubav ipak niste obećali svojoj srodnoj duši.

Iako najčešće slušate o tome kako srodna duša negdje čeka na vas, istina je da se oko njenog pronalaska ipak treba potruditi. Štaviše, teško ćete pronaći osobu koja će vam u apsolutno svemu odgovarati pa je u pronalasku vječne ljubavi kompromis vaš “najbolji prijatelj”. Baš kao što i vaš partner ili partnerica imaju poneku manu, morate biti svjesni da ih imate i vi.

Naravno, to ne znači da trebate tolerisati ponašanje koje nikako nije u redu.

No čak i ako ste prije braka proveli godine zajedno, to i dalje ne mora biti garancija da ste pronašli čovjeka svog života. Ako i sami niste sigurni u vašu ljubav, ovo su znakovi koji jasno otkrivaju da je za vas brak bio pogrešan potez:

Češće plačete nego što se smijete

Čak i ako ste najveći emotivac u vašem društvu, to ne znači da bi vas vaš partner trebao moći toliko često rasplakati da se više ni ne sjećate kad ste se posljednji put zajedno smijali. 

Ako se zbog njega redovno osjećate loše, vrijeme je da razmislite o tome šta vas još uvijek veže uz njega.

Njegove riječi i djela se ne podudaraju

Ako se stalno riječima trudi dokazati svoje emocije i ljubav prema vama, a istovremeno to ne potvrđuje svojim djelima, možda vas uopšte ni ne voli. Ako troši vrijeme na objašnjavanje toga koliko ste savršeni, da vam niko nije ni do koljena, a istovremeno ne mari za vaše osjećaje i nije ga briga za vaše mišljenje, nešto u vašoj ljubavnoj priči nije onako kako bi trebalo biti.

Skriva svoje emocije od vas

Ako nikada niste potpuno sigurni kako se vaš partner osjeća, vjerovatno je problem u tome što nije dovoljno opušten u vašem društvu. Uostalom, nije previše zabavno provesti cijeli život pogađajući šta druga osoba želi, kako se osjeća i šta misli.

Ne vjerujete mu

Nepovjerenje je jedan od prvih signala da vaša ljubav ide u potpuno pogrešnom smjeru. Sasvim sigurno ne želite provesti život propitujući svaki njegov korak, pogled i riječ te provjeravajući njegov mobilni ili pak e-mail.

Imate potpuno drugačije viđenje zajedničkog života

Vi želite djecu, ali on ih ne želi. Vi sanjate o velikoj kući na selu, a njemu je dovoljno 30 kvadrata u gradu. Vi se planirate i dalje obrazovati te graditi svoju karijeru, a on uopšte ne zna šta su to ambicije. Dok bi on svaki vikend provodio opijajući se s prijateljima, vi maštate o romantičnoj večeri u dvoje.

Ovo su samo neki od primjera oko kojih se parovi ponekad ne slažu, a koji vas ako ih na vrijeme ne riješite, mogu koštati veze, odnosno braka.

Index

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare