18. Jula 2022.

Pet zapovijesti za brzo i zdravo prirodno tamljenje

Big Portal

Evo najboljih saveta kako da pocrnite brzo i ravnomerno, bez žrtvovanja zdravlja vaše kože:

1. Prvo i najvažnije

Vreme je da razbijemo mit da proizvod sa nižim zaštitnom faktorom znači brže dobijanje preplanule kože. Dugi boravak na suncu bez kreme za sunčanje može imati samo jedan rezultat: opekotine. U stvari, korišćenje kreme za sunčanje čini da vaš ten traje duže jer izbegava štetne efekte UV zračenja na kožu.

Podsećamo da 30 minuta pre izlaganja suncu na lice treba naneti količinu jednaku kašičici, a na telo količinu jednaku injekciji. Takođe je potrebno obnavljati kremu za sunčanje svaka dva ili tri sata. Žene posebno svetle puti treba da izbegavaju boravak na suncu u najtoplijim satima, odnosno od 10 do 16 časova.

2. Piling

Piling kože smatra se veoma važnim za ravnomeran i dugotrajan ten, kako bi se uklonile mrtve ćelije sa njene površine i izbegla promena boje.

3. Ujednačen ten

Za što ujednačeniji efekat, sunce treba da bude usmereno prema telu sa obe strane u isto vreme. Idealno bi trebalo da menjate stranu svakih 15-30 minuta da biste izbegli opekotine i dobili preplanuli izgled o kojem sanjate.

4. Hidratacija

Hidratacija je ključ za impresivan, dugotrajan ten. Veoma je važno da pijete dosta vode tokom dana, posebno kada ste izloženi suncu, ali i da kožu hidrirate bogatom kremom, koja će sprečiti ljuštenje i isušivanje.

5. Pravilna ishrana

Namirnice bogate beta-karotenom, kao što su paprika, dinja, šargarepa i zeleno lisnato povrće, najidealniji su dodatak svakodnevnoj ishrani jer se bore protiv slobodnih radikala i oksidativnog stresa, smanjujući tako negativne efekte UV zraka.

Lažni ten dok ne dobijete pravi

Najlakši, najbrži i najsigurniji način za sunčanje je upotreba proizvoda za samopotamnjivanje koji će vašoj koži dati preplanuli izgled bez potrebe da se izlažete suncu, rizikujući svoje zdravlje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare