10. Aprila 2020.

Pet svađa koje obavezno prebrode i najsrećniji parovi

Big Portal

Ako nikada ne kažete jasno i glasno da vam u nečemu stavovi nisu usaglašeni, ljutnja i zameranje potiskuju se i kasnije ispoljavaju u obliku osvetoljubivog ponašanja, što može da oslabi vezu, upozorava Suzan Hitler, bračna savetnica iz Denvera.

Bez obzira na to o kakvom konfliktu se radi, partneri bi trebalo da znaju da iskažu svoje brige i želje, a onda i da smisle razuman plan pre nego što počnu da spavaju u odvojenim krevetima.

Proverite oko kojih tema se ponekad isplati posvađati u vezi ili braku.

1. Svađa zbog trošenja novca

Čak i najsložniji parovi upadnu u raspravu oko toga kako će trošiti svoj teško zarađen novac. Ovaj problem često je dublji od same činjenice da li možete sebi nešto da priuštite. Često je reč o svađi zbog drugačijeg sistema vrednosti, objašnjava Sizan Hitler. Idući put kada vaš partner želi da kupi nešto, a vi smatrate da vam to nije neophodno (ili obrnuto), proverite da li bi osoba koja se protivi kupovini trebalo nečega da se odrekne kako bi partner mogao da kupi željeni artikal.

Ako je odgovor potvrdna, isplanirajte budžet kako biste videli šta je izvodljivo. Ako možete da priuštite tu kupovinu, ali se vi ili vaš partner i dalje protivite, vreme je za dublji razgovor. Možda jedno od vas misli da je kupovanje određenih artikala nepotrebno bacanje novca. Razgovorom o tome možete da dobijete neku perspektivu i smislite kako dalje.

2. Svađa zbog seksa

Par koji nema seks ranjiv je par i kada postoji velika asimetrija u vašim željama, to je veliki problem, kaže Suzan Hitler. Ignorisanjem problem neće nestati. Morate da sednete i usaglasite se oko toga koliko ćete često voditi ljubav. Naravno, vođenje ljubavi nije matematika pa ne možete da odredite tačan broj, ali možete da poradite na tome da to bude češće. Ignorisanje ovog problema može dovesti do toga da jedan od partnera započne preljubničku vezu.

3. Svađa zbog ljutnje

Ako je jedna osoba odrasla u porodici u kojoj je uobičajen obrazac ponašanja bio da se ljutnja iskali, a zatim zaboravi, a druga u porodici u kojoj su se povišeni glasovi izbegavali po svaku cenu, u toj vezi tenzije će biti neizbežne, objašnjava Suzan Hitler i savetuje parovima da o tome razgovaraju kada su oboje smireni. Pokušajte da shvatite zašto ste toliko ljuti i pronađite način kako da izrazite ta osećanja bez velike eksplozije. Ljutnja je znak da morate stati i ako je osetite, uzmite pauzu, kaže Suzan Hitler.

4. Svađa zbog uloge roditelja u vašem zajedničkom životu

Da li vašeg partnera izluđuje kada vaša majka pozove tokom ručka svake nedelje? Izbacuje li vas iz takta kada njegovi roditelji dan pre jave da sutra dolaze u posetu – i da planiraju da ostanu tri nedelje? Vreme je da postavite neke granice. Možda nemate jednake pojmove o tome šta je u redu, a šta nije, ali morate da razgovarate o tome i poštujete partnerove stavove. Ključ je u tome da nikada ne kritikujete jedno drugo, kao ni partnerovu porodicu, ističe Suzan Hitler.

5. Svađa zbog kućnih obaveza

Jedan od razgovora koje svaki par mora da obavi jeste kako ćete podeliti kućne poslove, poput stavljanja veša u mašinu, pranja sudova i šetanja psa.

“Kod mene je dolazio par koji se užasno svađao zbog prljavog suđa. On je stalno govorio da će ga oprati, a suđe se samo gomilalo u sudoperi. Njegovu suprugu to je izluđivalo”, kaže Suzan Hitler, prenosi Zadovoljna.hr.

Razgovarajte o tome ko će kada obavljati pojedine kućne poslove i držite se rasporeda kako biste u vezi sačuvali sreću i mir.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare