Pet stvari koje ćete iskusiti već u prvoj godini braka - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Pet stvari koje ćete iskusiti već u prvoj godini braka

Bez obzira na to koliko dugo ste bili u vezi, brak predstavlja određenu vrstu prekretnice i svojevrstan izazov, koji već u prvoj godini donosi nova iskustva, koja parovi iskuse i tokom kojih nauče da žive u zajednici sa osobom koju vole.

Postoje određena iskustva, koja gotovo svi parovi iskuse već u prvoj godini bračnog života:

1. Novo prezime

Osim što se čini da ste dio sebe ostavili sa starim prezimenom (djevojačkim), morate se nositi sa i promjenama koje donosi novo prezime. Predstavljanje, novi dokumenti, čini se kao da mijenjate identitet, pomalo je komfuzno, ali istovremeno i prelijepo, jer se osjećate kao da pripadate čovjeku svog života, sa kojim sada osim ljubavi i krova nad glavom dijelite i prezime.

2. Razgovor o proširenju porodice

Sada kada ste zasnovali svoju malu porodicu, uzbuđeni i zaljubljeniji nego ikad, brzo ćete poželjeti da odete i korak dalje, da proširite porodicu i dobijete bebu, što podrazumijeva i razgovor o promjeni načina života, finansijama, stambenom pitanju i mnogo toga drugog.

3. Podjela poslova

Kako vaš brak ne bi ličio na brakove koje ste imali priliku da vidite, vi ćete od početka praviti podjelu poslova, dnevnih obaveza i sve ćete gledati da uskladite, kako biste jedno drugom olakšali obaveze i kako biste što više vremena proveli zajedno.

4. Period navikavanja na odgovornost

Samo što ste za sobom ostavili samački život, izlaske i shopping, a sada već imate određene odgovornosti, partnera sa kojim dijelite troškove, odlazite na večere i u kino, pravite ozbiljne planove za budućnost i odjednom se osjećate zrelo, odgovorno, pomalo uplašeno, ali sretno i ispunjeno!

5. Rutina

I dok je ona bila nešto što vam u vezi nije trebalo, rutina je u braku zdrava, jer čini da se prilagodite jedno drugom, da stvarate slatke navike, poput zajedničke prve kafe ili filmske večeri subotom. Određena rutina čini vaš brak posebnim, pa nema potrebe da se brinete da će to dovesti do krize u braku.

Ono što ćete naučiti je da svaki odnos ima uspone i padove, ali da pored vašeg partnera jednostavno znate ko ste i da sve što radite ima smisla, a to je najvažnije i upravo ono zbog čega ste donijeli odluku da se u brak i upustite!

(Ljepota&Zdravlje)

Danas objavljeno

Zaslađivači pomažu u kontroli tjelesne težine

Vanja A

Ukusni meksički Burito od tikvica!

Vanja A

Paša lokum iz Majine kuhinje

Vanja A

Ostavite komentar