Pet razloga da nabaviš srećni bambus - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Pet razloga da nabaviš srećni bambus

Srećni bambus ili „lucky bamboo“ je dekorativna biljka koja se vijekovima koristi u feng shui tradiciji.

Ova biljka u stvari i nije bambus, samo izgledom podsjeća na njega, pa odatle i naziv, a pripada porodici dracena. Biljka je koja donosi mir, sreću, ljubav i uspijeh u životu. Donosimo ti 5 razloga zašto da je nabaviš.

1. Donosi sreću

Po starom kineskom vjerovanju srećni bambus svom vlasniku donosi prosperitet svake vrste. Koristi se hiljadama godina da privuče pozitivnost, dobrobit i balans.

2. Može se gajiti i u vodi

Ovu biljku ne moraš držati u zemlji, lako se gaji i u vodi. Zbog toga se može koristiti i kao dekoracija za akvarijum. Pritom, dodaje kiseonik za ribice.

3. Lako se održava

Ovo je idealna biljka kao poklon za ljude koji su početnici, kad je briga o biljkama u pitanju. Dovoljno joj je promjeniti vodu jednom sedmično, a može se držati i na mjestima gdje nema prirodne svjetlosti.

lucky bamboo

4. Odlična je dekoracija

U pitanju je vrlo dekorativna biljka, a broj stabljika ima svoje značenje, pa tako dvije stabljike predstavljaju ljubav, pet stabljika donose zdravlje duha i tijela. Stabljike se mogu povezati i aranžirati na razne zanimljive načine. Donosi dašak istočnjačke egzotike u tvoj dom.

 5. Različitih je veličina

Srećni bambus se može pronaći u različitim veličinama, pa možeš izabrati onu koja ti najviše odgovara. Manji za radni sto ili veći koji će dominirati prostorijom.

Ultra.ba

Danas objavljeno

De Niro komentarisao vijest da Al Paćino čeka dijete

Zeljka

Džek Nikolson je za ulogu u Betmenu zaradio 15 puta više od glavnog glumca

Zeljka

Šokantna odluka: Škola uklonila Bibliju iz biblioteke zbog “pornografskog sadržaja”

Zeljka

Ostavite komentar