8. Maja 2022.

Pet najvećih grešaka sa kremom za samotamnjenje: Evo kako ih izbjeći

Big Portal

Kako se polako, ali sigurno, bliži ljeto i već razmišljamo ne samo o ljenčarenju na plaži već i o otkrivanju bljedunjavih nogu, ramena i leđa svijetu (ruke najčešće ipak nekako same uhvate boju), mnogi već posežu ili će uskoro posegnuti za proizvodima za samotamnjenje. Stoga ćemo otkriti 5 čestih pogrešaka kod samotamnjenja kako bi ih zaobišli i imali lijep ravnomjerno preplanuli ten.

Ne pripremite adekvatno kožu

Što je koža glatkija, to će nijansa biti ujednačenija. Stoga uvijek napravite dobar piling kože prije korištenja losiona za samotamnjenje. Mrtve stanice kože lako se uklanjaju rukavicom ili sredstvom za piling. Ne zaboravite dobro protrljati i laktove, koljena i pete. Koža je sklona biti gruba na tim dijelovima pa će boja ovdje jače “uhvatiti”.

Koža je previše suha

Američki naučnici otkrili su da dobro hidratizirana koža bolje upija boju od suhe kože. Zato se dobro namažite prije samotamnjenja. Idealno: hidratantni losion za tijelo. Dapače, preporučujemo nekoliko dana prije nanošenja samotamnjujućeg losina kožu dobro hraniti.

Savjet: sredstvo za samotamnjenje se ravnomjernije razmazuje ako pomiješate jednake dijelove s mlijekom za tijelo prije nanošenja.

Ne birate pažljivo proizvod za samotamnjenje

Gel, losion, krema, mousse, sprej ili maramica? To je doista stvar ukusa! A možda i nije… budući da sredstvo za tamnjenje DHA izvlači vlagu iz kože, kod suhe kože se preporučuje losion ili mlijeko za tamnjenje. Sprejevi su korisni za teško dostupna mjesta kao što su leđa.

Počinjete na pogrešnom dijelu tijela

Svakako počnite s nogama. Nanesite kremu za samotamnjenje kružnim pokretima. Zatim odmah operite ruke i obrišite nokte, inače će doći do promjene boje.

Savjet: jednokratne rukavice održavaju ruke čistima. A da na odjeći ne bi nastale mrlje, ostavi da se sredstvo upija oko 20 minuta.

Ne brineš o koži nakon samotamnjenja

Čak i uz umjetnu preplanulost, njega je vrlo važna. Hidratantne kreme odgađaju proces ljuštenja gornjeg sloja kože. Na taj način koža duže ostaje tamna.

Savjet: Idealni su losioni za tijelo s malom količinom sredstva za samotamnjenje.

Azra.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare