21. Septembra 2022.

Pet muških navika koje narušavaju povjerenje u vezi i braku

Big Portal

Teško ga je izgraditi, a tako lako ga je srušiti. U nastavku provjerite kojim to navikama muškarci uništavaju povjerenje u vezi i braku.

1. Nikada nije spreman na kompromis.

– Nemoguće je izgraditi vezu, a kamoli povjerenje s partnerom koji ne razumije važnost kompromisa. To pokazuje da su mu vlastite potrebe važnije od vaših. U tom slučaju ne možete od njega očekivati ni emotivnu podršku kada vam bude potrebna, kazala je za RD psihologinjaJane Greer. U svakoj uspješnoj vezi partneri žele usrećiti jedno drugo, a izbjegavanje kompromisa ukazuje na sebičnost i nezrelost.

2. Nikada nije tu kada ga trebate.

U zadnji trenutak otkazuje dogovore i ne odgovara na vaše telefonske pozive ili SMS-ove? Povjerenje se ne gradi riječima, nego djelima, a osnovni dio povjerenja jest osjećaj da se možete osloniti na partnera kada vam je potreban.

3. Ne zna priznati da je u krivu ili se ispričati.

Ako je on uvijek u pravu, to znači da ste (prema njegovoj logici) vi baš uvijek u krivu, a to je nemoguće. Svi radimo pogreške, izgovaramo krive stvari, ali veličina čovjeka očituje se u njegovoj spremnosti da prizna greške i ispriča se za njih. Ako vaš partner to odbija raditi, u pitanju je čovjek koji jednostavno ne zna preuzeti odgovornost za svoje postupke.

4. Odlazi od vas kada mora poslati poruku ili obaviti poziv.

Skrivanje takvih svakodnevnih stvari ženu natjera da se zapita što joj to partner pokušava zatajiti. Naravno, u pitanju ne mora biti ništa ozbiljno, ali ti postupci izazivaju sumnju i štete povjerenju.

5. Njegove priče pune su nelogičnosti.

Prvo vam kaže da je vikend proveo s prijateljima, a dan kasnije da je bio kod sestre. Ako se slične nelogičnosti nižu, nemojte se bojati postaviti mu pitanje o tome gdje je zapravo bio. Nemojte nastupiti napadački, ali ako nakon razgovora ne dobijete objašnjenje za ono što vas muči, morate biti svjesni da ste s osobom koja ne želi biti iskrena prema vama.

Izvor: zadovoljna.hr

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare