15. Marta 2019.

PET MINUTA PRIJE DAVIDOVE DRUGE SAHRANE Ifet Feraget podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH

Big Portal

Ekshumiran je s banjalučkog groblja po želji roditelja – majka Suzana već neko vrijeme živi u Austriji, a njegov otac, jedan od dva simbola borbe za pravdu u BiH, Davor Dragičević pobjegao je iz BiH.

Ifet Feraget, advokat Davora Dragičevića, danas je, tačno u 5 do 12, Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine predao apelaciju Davora Dragičevića, koju je ranije više puta najavljivao.

– Apelaciju sam predao upravo na dan Davidove druge sahrane kao jedan simboličan čin i znak da je vrijeme da se ovaj slučaj počne rješavati, ali i kao znak da borba za istinu i pravdu u predmetu David Dragičević (kao i predmetu Dženan Memić) mora biti dovedena do kraja.

Apelaciju sam podnio zbog kršenja prava na život, odnosno neprovođenja djelotvorne istrage, s obzirom na to da je dosadašnja istraga očigledno imala za cilj zataškavanje otmice i teškog ubistva Davida Dragičevića, zbog kršenja zabrane nehumanog postupanja prema oštećenom, zbog kršenja prava na pravično suđenje, zbog kršenja prava na djelotvoran pravni lijek i zbog kršenja prava zabrane diskriminacije po bilo kojem osnovu – izjavio je Ifet Feraget za portal Radiosarajevo.

Istom apelacijom je, kako je rekao, osporio i naredbe Republičkog javnog tužilaštva RS o obustavljanju istrage protiv Željka Karana i nesprovođenja istrage protiv Darka Ilića, Dubravka Kremenovića i drugih pripadnika MUP RS-a.

Navedene osobe više puta su se, nezvanično, dovodile u vezu sa ubistvom Davida Dragičevića koji je nestao 18. marta 2018. u Banjaluci. Njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije u rijeci Crkvena, na ušću u rijeku Vrbas.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare