9. Maja 2021.

Pet miliona ljudi na onlajn maršu Besmrtnog puka

Big Portal

“Prestali smo da primamo prijave za učešće u onlajn maršu Besmrtnog puka. Na prošlogodišnjih više od 2,5 miliona učesnika imamo još oko 2,5 miliona novih prijava”, navodi se u saopštenju koje je prenijela agencija Tass.

Internet marševi započeli su u ruskim regionima u 15 sati po lokalnom vremenu.

Prema riječima organizatora, prijave podnijete 7. maja prije 10 sati, koje su odobrili moderatori, emitovane su na Dan pobjede, 9. maja.

“Trajanje marša se razlikuje u različitim regionima, u zavisnosti od broja prijava”, dodaje pres služba.

U Moskvi je onlajn marš emitovan na oko 300 gradskih ekrana u Moskvi, kao i na TV kuli Ostankino, u metrou i u mnogim tržnim centrima. U regionima je emitovana na lokalnoj televiziji.

Prijave podnete 7. i 8. maja biće emitovane na mrežnim resursima marša 10. maja, a prijave podnijete 9. maja mogu se vidjeti 11. maja.

Planirano je održavanje marša Besmrtnog puka u tradicionalnom oflajn formatu 24. juna 20201. godine, na dan kada je prije 76 godina u Moskvi održana prva Parada pobjede.

Pokret Besmrtni puk prvi put je pokrenut u gradu Tumen u zapadnom Sibiru 2007. godine i u početku se zvao “Parada pobjednika”.

Sadašnje ime dobio je 2012. godine u Tomsku, a 2013. godine obuhvatio je 120 gradova. Do danas se marš Besmrtnog puka proširio i izvan Rusije.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare