Pet manira dama sa BRITANSKOG DVORA koji će učiniti da odajete utisak da ste "plave krvi" - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Pet manira dama sa BRITANSKOG DVORA koji će učiniti da odajete utisak da ste “plave krvi”

Ovi trikovi učiniće da ostavite snažan prvi utisak pri prvom susretu.

Da li ste znali da su se zbog vojvotkinje Kejt Midlton, a potom i dolakom Megan Markl na britanski dvor, širom Velike Britanije počele da se otvaraju škole i kursevi lepog, damskog ponašanja koje uče žene da se ponašaju kao da su “plave krvi”?

Ako držite šoljicu kafe, kažiprst treba biti provučen kroz ručkicu…

Otkrivamo vam pet saveta koji će učiniti da zadivite sve prisutne već na prvom sastanku, prvom susretu sa poslovnim partnerima, na prvoj večeri sa partnerovom porodicom…

Tri zalogaja, pa pauza

Vojvotkinje uvek odlažu pribor nakon 3 do 4 zalogaja. Više zalogaja za redom kod njih ne dolazi u obzir.

Pravilno držanje šoljice

Vojvotkinje drže šoljicu za kafu i čaj na poseban način. Šoljica za čaj se drži tako što se palac i kažiprst spajaju kroz otvor ručke, dok srednjim prstom pridržavaju šalicu na samom kraju ručke. Ako držite šoljicu kafe, kažiprst treba biti provučen kroz ručkicu.Poštovanje gostijuKada žene plave krvi dočekuju goste, sve je unapred spremno kako gosti ne bi čekali. Sto treba da bude dekorisan na vreme, a jela pripremljena i smeštena na mesto gde će svežina i toplota biti održavana do konzumacije.

Damsko sedenje

Kada prekrstite noge, ona koja je odozgo ne sme visiti u vazduhu, već biti pripijena sa nogom ispod. Damama iz kraljevske porodice zabranjeno je sediti opruženih nogu koje su prekrštene jedna preko druge.

Žene sa britanskog dvora preferiraju dve glavne poze. Poza ukoso podrazumeva da treba sedeti uspravnih leđa, bez oslanjanja na naslon stolice, brada je paralelna sa podom, noge skupljene u kolenima i zglobovima i “nakošene” u jednu stranu. Druga poza su prekršteni članci, kada jednu nogu stavite iza druge i lagano savjete kolena. Ova poza je sjajna i jer čini da vam noge izgledaju duže!

Damsko držanje torbice

Iako su uglavnom minijaturne, vojvotkinje svoje pismo torbice drže sa obe ruke na zvaničnim događajima. Samo ukoliko je neophodno da se rukuju, tada će torbicu prebaciti u jednu ruku. Ako treba da sednu, vojvotkinja neće staviti torbicu na sto ili pod, već će je smestiti između leđa i naslona stolice. U vrlo retkim slučajevima, dame plave krvi drže torbicu na krilu. Držanje torbice mišićem nadlaktice je strogo zabranjeno.

Danas objavljeno

U Madridu otvorena soba za plakanje! (VIDEO)

Vanja A

Glumica se zaljubila tokom karantina, uslijedila je filmska priča

Vanja A

Navijačica zbog čijih pirsinga na grudima su svi odlijepili

Vanja A

Ostavite komentar