27. Jula 2022.

Pet ljekovitih svojstava koje vam nudi more, najbolje za krv

Big Portal

Morska so u vazduhu i vodi sadrži čak trideset dva hemijska jedinjenja koja su veoma važna za pravilno funkcionisanje ljudskog organizma. Postoji mnogo lekovitih svojstva morske soli, a za nas je najvažnije sledećih pet.

Prečišćava krv i povećava nivo hemoglobina

Joni soli u moru prodiru kroz našu kožu i ulaze u krv, što podstiče proizvodnju krvnih zrnaca i povećava nivo hemoglobina, metalproteina odgovornog za prenos kiseonika u ćelije organizma.

Uravnotežuje funkcionisanje endokrinih žlezda

Morska so sadrži mnoge lekovite makro i mikro elemente (jod, kalcijum, kalijum, magnezijum, sumpor), minerale i katalizatore koji ubrzavaju metabolizam i poboljšavaju funkcionisanje endokrinog sistema. Osim toga, morska so sadrži i mnoge biološke stimulatore koji aktiviraju funkcionisanje žlezda kroz unutrašnju sekreciju i stimulativno deluju na ceo organizam.

Jača nervni sistem

Morska so sadrži male količine broma koji umiruje i magnezijuma koji podstiče eliminaciju viška vode. Dejstvo ova dva elementa smanjuje rizik dobijanja glavobolje. Morska so pozitivno utiče i na receptore u koži i ona ostaje u sloju epidermisa tri do četiri nedelje nakon ulaska u more.

Promoviše razvoj mentalnih sposobnosti

Morska voda sadrži jod koji je važan za pravilno funkcionisanje štitne žlezde i za sintezu hormona koji podstiče intelektualni razvoj i jača mentalne sposobnosti. Deca koja nemaju dovoljno ovog važnog hormona u organizmu mogu da zaostaju u psihofizičkom razvoju.

Štiti od prehlade i bronhijalne astme

Morska so snabdijeva telo selenom, hemijskim elementom ključnim za funkcionisanje štitne žlezde i održavanje imuniteta.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare