12. Septembra 2021.

Pet jednostavnih trikova za zdravu ishranu koja daje rezultate

Big Portal

Postoje jednostavni trikovi koji će vam pomoći da se hranite zdravo, a jeftino, a neće vam oduzeti ni mnogo vremena.

1. Bilo da pijete mleko zato što ga volite, ili ga dodajete u kafu, ili pravite pire krompir, namirnica je koja se nalazi u skoro svakom frižideru. Kada kupujete mleko, birajte ono s manje masti i već ste napravili dobar korak ka vašem zdravlju unošenjem manje mlečne masti.

2. Malo masnije meso, svakako jeste i slasnije… Ali i manje zdravo. Kada birate meso u marketu, neka ono bude malo suvlje i “posnije”.

3. Ne morate voditi računa da stalno jedete hranu koja je bez masti i holesterola. Dovoljno je da se samo za svaki obrok zapitate kakav je bio onaj prethodni. Ukoliko ste za ručak imali nešto masnije, za večeru obavezno povedite računa.

4. Ukoliko ste imali obrok ili ste ceo dan jeli visokokalorična jela, morate malo usporiti. Balans je ono što morate imati u vidu. U tim slučajevima, povedite računa da ne preterate s ukupnim dnevnim unosom kalorija.

5. U kupovini namirnica pogledajte dobro deklaracije. Nećete ni verovati koliko sve proizvoda koje konzumiramo svakodnevno obiluje šećerom. Međutim, postoje i namirnice koje imaju ili znatno manje šećera, ili ih nemaju uopće. Uvijek birajte te namirnice, naročito ukoliko se one često nalaze na vašem meniju.

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare