16. Marta 2021.

Pet godina robije za smrtonosni ubod čakijom u Stanarima

Big Portal

Prema presudu Okružnog suda u Doboju, zločin se dogodio 8. maja prošle godine, oko 22 sata, na drvenom platou izletišta “Brvnara” iznad rijeke Ukrine – takozvani Točionik-Brković, u mjestu Brestovo, zaselak Vukajlovići, opština Stanari.

“Nakon što je zajedno sa Slađanom Kozarevićem popio više flaša piva na različitim lokacijama, te imao 1.55 g/kg alkohola u krvi, upravljajući svojim golfom, Nikolić je došao do izletišta prateći audi 4, kojim je upravljao Dragan Pejanić, a u koji je prethodno sjeo Dragan Kozarević”, navodi se u presudi.

Tu su, kako se dodaje u presudi, zatekli Radojicu Radića, Slavena Brkovića i Saru Musić, koji su se nakon roštiljanja pakovali da idu kući.

“Potom su svi zajedno pili pivo i razgovarali da bi optuženi nakon kraće verbalne prepirke sa Draganom Pejanićem u jednom trenutku rukama obuhvatio Pejanića oko pasa, te su ih prisutni razdvojili”, navodi se u presudi, a potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Potom je, dodaje se, Nikolić otišao po čakiju i po povratku u društvo, Pejanića ubo sječivom noža na preklapanje u stomak.

“Nanio mu je ranu koja se kanalom kroz prednji trbušni zid nastavljala u trbušnu duplju, pa kroz lijevi režanj jetre i kroz gušteraču i završavala se ubodinom trbušne aorte, usljed čega je došlo do iskrvavljenja iz ubodine trbuha i probodine jetre, gušterače i trbušne aorte, zbog čega je Dragan Pejanić preminuo u vozilu optuženog koji ga je dovezao do Doma zdravlja Stanari”, dodaje se u presudi.

Kako se ističe, tu je konstatovano da su Pejaniću ugrožene vitalne funkcije i da ne pokazuje znakove života, te je vozilom hitne pomoći upućen u JZU “Sveti apostol Luka” u Doboju.

Nikoliću se u izrečenu kaznu uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 8. maja 2020. godine od 22.50 časova, pa nadalje. Optuženom je oduzeta rasklopna čakija dužine oko 9,5 cm, koja je označena kao predmet kojim je zločin počinjen.

“Optuženi se obavezuje platiti troškove postupka u iznosu od 1.050 KM, što se odnosi na troškove sudskog paušala u iznosu od 150 KM i troškove vještačenja u iznosu od 900 KM i to u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude, pod prijetnjom prinudne naplate”, navodi se u presudi.

Dodaje se da se Slađanu Pejaniću djelimično dosuđuje imovinskopravni zahtjev koji se odnosi na ime naknade materijalne štete u iznosu od 7.000 KM i na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog gubitka bliskog srodnika u iznosu od 7.000 KM.

“Sa ostatkom, u iznosu od 3.000 KM, na ime naknade nematerijalne štete postavljen prema Nenadu Nikoliću, oštećeni se upućuje se na parnični postupak”, dodaje se u presudi.

Kako je potvrđeno “Nezavisnim novinama”, optuženom je produžen pritvor.

Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare