Pet godina od smrti muzičkog genija Dejvida Bouvija - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Pet godina od smrti muzičkog genija Dejvida Bouvija

Ovog 10. januara se navršava pet godina od smrti Dejvida Bouvija. Njegova muzika i njegov stil ostaju neazaboravni zauvek, piše DW.

Šok u muzičkom svetu bio je veliki kada je 10. januara 2016. godine rečeno: „Dejvid Bouvi je mrtav!“ Britanski muzičar umro je od raka dijagnostikovanog 18 meseci ranije. Malo ljudi je znalo za to. Vest je potpuno iznenadila javnost: Samo dva dana ranije, na svoj 69. rođendan, Bouvi je objavio svoj 25. studijski album „Blackstar“.

Za „Blackstar“, sedam mračnih pesama, često se tvrdi da je bio Bouvijev muzički oproštaj od sveta. Ali to negira njegovo okruženje, pogotovo jer je Bouvi u to vreme već radio na sledećem albumu.

Devid Bouvi ostavlja iza sebe jedinstveno delo. Početkom 70-ih uzburkao je muzički svet u blistavim kostimima kao „Ziggi Stardust“. Ubrzo nakon toga odbacio je ovaj alter ego i stvorio pravu suprotnost Zigiju – dendija u odelu i sa perfektno sređenom frizurom.

Tokom decenija, Dejvid Robert Džouns uvek se iznova stvarao, vizuelno i muzički.

Baš za njegov rođendan 8. januara, bend Djuran Djuran objavio je verziju „Five years“, jednog od najvećih Bouvijevih hitova. Na koncertu uživo u noći između 8. I 9 januara pod nazivom „A Bowie Celebration: Just for One Day!“ nastupili su mnogi slavni muzičari.

Dejvid Bouvi, koji bi 8. januara 2021. napunio 74 godine, ostaje misteriozni muzički genije, uprkos svom velikom medijskom prisustvu.

„Videti više i osećati manje / reći ne, misliti da / ovo je sve što sam ikada mislio / to je poruka koju sam poslao“, peva Bouvi u „Ne mogu sve da dam“, poslednjoj pesmi na poslednjem albumu. Očigledno da nije morao sve da otkrije: Dejvid Bouvi živi u svojoj muzici.

Izvor: Nova

Danas objavljeno

Jennifer Lopez zna kako se nosi slip haljina tokom jeseni

Vanja A

Na vulkanskom ostrvu sve više foka, naučnici ne znaju zašto

Vanja A

Tražio da ga pošalju u zatvor: Bolje rešetke nego brak

Zeljka

Ostavite komentar