9. Novembra 2020.

Pet do 10 puta više zaraženih od zvaničnog broja

Big Portal

Tepavčevićeva je objasnila i da je to “jedan lanac koji je prilično dugačak” kada je riječ o potencijalnim nosiocima infekcije, te da je “to priča širom sveta, a ne samo u Srbiji”.

“Zato je kompletan koncept prevencije da se svi ponašamo kao da smo potencijalni nosioci infekcije, pa čak i osobe koje su preležale ovu bolest, jer smo videli da postoji mogućnost reinfekcije”, izjavila je ona.

Tepavčevićeva, koja je i član ?riznog štaba, rekla da na vjeruje da će kaznena politika pomoći da virus bude pobijeđen, već da je potrebna samo odgovornost i kolektivna svijest.

Ona je navela da posljednjih dana na bolničko liječenje u Srbiji bude primljeno oko 200 pacijenata više nego što bude otpušteno.

“Na današnji dan su hospitalizovane 292 osobe, a otpuštene su 102. U odnosu na broj zaraženih svakog dana, oko 15 odsto ima srednje tešku ili tešku pneumoniju koja zahteva hospitalizaciju”, rekla je Tepavčevićeva za RTS.

Prema njenim riječima, lako je izračunati kada će se svi bolnički kapaciteti biti popunjeni, ako se nastavi istom dinamikom.

“Imamo još kapacitete koje možemo otvarati, a za koje smo se nadali da neće biti potrebni. Još ima bolnica koje bi mogle da se prevedu u kovid sistem”, dodala je Tepavčevićeva.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare