Pet članova američkog Kongresa u izolaciji - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Pet članova američkog Kongresa u izolaciji

Pet članova američkog Kongresa nalaze se od danas u samoizolaciji, a među njima su i dvojica republikanaca koji su bili u kontaktu sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom nakon izlaganja korona virusu.

Kongresmen Met Gec je putovao u predsjedničkom avionu Er Fors one, kojim se Tramp vraćao u Vašington, a objavio je da je “11 dana prije bio u kontaktu sa osobom koja je pozitivna na korona virus”.

– Iako kongresmen nema simptome, ostao je kod kuće i čekamo rezultate njegovog testa – napisala je njegova ekipa na Tviteru i dodala da će u samoizolaciji biti 14 dana, prenosi portal Index.

Drugi republikanski kongresmen Dag Kolins, koji se u petak sastao sa Trampom, rekao je danas da će ostati u dobrovoljnoj izolaciji iako nema simptome jer je krajem februara bio izložen korona virusu.

Kolins je bio iza američkog predsjednika u petak tokom službene posjete Američkom centru za kontrolu i prevenciju bolesti u Atlanti, a rukovao se sa Trampom tokom tog puta.

Dvojica kongresmena bila su izložena virusu tokom velike konferencije konzervativaca CPAC održane od 26. do 29. februara blizu Vašingtona.

(Tanjug)

Danas objavljeno

“300.000 Rusa je spremno”

M.

“Treba da im dozvolimo, nek’ napadnu Rusiju”

Vanja A

Poljska se sprema za aneksiju zapadne Ukrajine

Vanja A

Ostavite komentar