Peskov: Rusija šalje SAD pomoć do kraja dana - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Peskov: Rusija šalje SAD pomoć do kraja dana

Rusija će možda već do kraja dana poslati u SAD avion sa medicinskom i zaštitnom opremom, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

“Očekuje se da će avion poleteti do kraja dana”, rekao je sinoć Peskov.

On je naveo da je ova vrsta pomoći dogovorena u ponedeljak, tokom telefonskog razgovora predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa, preneo je sinoć TASS.

Peskov je rekao da je Rusija ponudila pomoć u vidu medicinske i zaštitne opreme, svesna “teške epidemiološke situacije” u Americi.

“Tramp je sa zahvalnošću prihvatio ovu humanitarnu pomoć”, rekao je Peskov.

Portparol Kremlja je primetio da je, tokom usaglašavanja detalja o načinu primene dogovora dvojice lidera, “stvoren utisak da neke osobe sa američke strane” nisu imale želju da pomognu u promociji brzog rešavanja tehničkih pitanja.

Peskov je rekao da se Putin, nudeći pomoć SAD, polazio od toga da, kada američki proizvođači medicinske opreme dobiju na zamahu, oni će moći da se ruskoj strani oduže na isti način.

On je dodao da na takvom principu saraduju Moskva i Peking.

„Sada, kada trenutna situacija utiče i može se okarakterisati kao globalna, ne postoji alternativa zajedničkom radu u duhu partnerstva i uzajamne pomoći”, poručio je Peskov.

b92

Danas objavljeno

Titova vila u Njujorku prodata za 50 miliona dolara, evo koliko će dobiti BiH

Vanja A

Vučić i Hil o bilateralnoj saradnji i problemima u regionu

M.

Putin u petak sa liderima oslobođenih teritorija, potpisivanje sporazuma o ulasku u sastav Rusije

M.

Ostavite komentar