Peskov: Navodi o miješanju Rusije u kampanju u SAD paranoja - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Peskov: Navodi o miješanju Rusije u kampanju u SAD paranoja

Kremlj je danas saopštio da su navodi američkih obavještajnih službi da se Rusija miješa u predizbornu kampanju 2020. godine i da pokušava da poveća šanse za ponovni izbor predsjednika Donalda Trampa lažni i rezultat paranoje.

“Ovo su više paranoične najave koje će se, na našu žalost, umnožavati kako se budemo približavali (američkim) izborima”, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenio je Reuters.

“Oni nemaju nikakve veze s istinom”, istakao je Peskov.

Američki obavještajni zvaničnici rekli su poslanicima prošle sedmice da se Rusija miješa u izbornu kampanju 2020. godine s ciljem da se baci sumnja na integritet glasanja i pruži podrška ponovnom izboru predsjednika Donalda Trampa, izjavila je danas osoba upoznata sa slučajem.

Osoba koja je govorila pod uslovom da ostane anonimna zbog osjetljivosti pitanja, navela je da su Trampovi republikanski saveznici u Odboru za obavještajnu službu u Predstavničkom domu koji je pod kontrolom demokrata, doveli u pitanje procjenu zvaničnika Kancelarije za nacionalnu obavještajnu službu prošlog četvrtka.

TANJUG

Danas objavljeno

U Sloveniji preminulo 19 lica, zaraženo još 1.850

M.

AstraZeneca ne dolazi na sastanak sa EU o snabdijevanju vakcinama

M.

U Španiji tri zemljotresa u roku od sat

M.

Ostavite komentar