Peskov: Isporuke Sputnjika V drugim državama kada se namiri rusko tržište - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Peskov: Isporuke Sputnjika V drugim državama kada se namiri rusko tržište

Vakcinacija stanovnika Rusije je prioritet vlasti i nemoguće je odmah zadovoljiti apsolutno svu potražnju u inostranstvu za vakcinom protiv virusa korona Sputnjik V, ali će vremenom sve obaveze biti ispunjene, izjavio je portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

“S obzirom da je apsolutni prioritet unutrašnja potrošnja i zadovoljavanje potreba Rusije – vakcinacija ruskog stanovništva, upravo se na njega usredsređuju proizvođači i naši resori”, rekao je Peskov komentarišući pisanje argentinskih medija o navodnoj nestašici druge komponente ruske vakcine u zemlji.

Peskov je istakao da u Rusiji neće doći do deficita vakcina protiv kovida 19.

On kaže da se proizvodi dovoljno vakcina protiv virusa korona u Rusiji, a da će mogući nedostatak u ruskim regionima biti dopunjen narednih dana, prenose ruski mediji.

Prema procjeni Peskova, potencijalni nedostatak vakcina u regionima može da bude povezan sa privremenim logističkim poteškoćama i povećanjem potražnje za vakcinama.

Govoreći o pitanju uvođenja lokdauna zbog pogoršanja situacije sa virusom korona u Rusiji, Peskov je rekao da se tako nešto ne razmatra na Federalnom nivou i da Kremlj nema informacije bilo koji od regiona razmatra zatvaranje.

Danas objavljeno

Olujni vjetar i kiša na Krimu; Bez struje oko 56.000 ljudi

M.

Hiljade ljudi u Šapcu – Građani izašli na ulice

M.

Snijeg izazvao velike probleme na putevima u BiH: Ima i obustava saobraćaja

M.

Ostavite komentar