24. Februara 2022.

Pešić: Od 24, sveli smo se na 11 igrača

Big Portal

Kako kaže, protivnik ima prednost u vidu iskustva i uigranosti.

“Imaćemo jednu veoma zahtevnu utakmicu protiv veoma iskusnog tima koji je to pokazao ne samo sada, nego i u ranijim utakmicama. Mi njih pratimo zato što smo znali da ćemo igrati protiv njih. Oni su i tokom leta imali tu rundu predkvalifikacija, a odigrali su i sjajnu utakmicu protiv Letonije, gde su praktično u poslednjim trenucima izgubili. Najveća prednost koju poseduju u odnosu na nas je uigranost i veliko iskustvo“, rekao je Pešić za KSS.

U prva dva kola, tim Srbije je zabeležio pobedu protiv Letonije u Beogradu i poraz na gostovanju u Belgiji, dok je Slovacka zabeležila dva poraza.

“Kod nas se situacija poprilično promenila. Od 24 kandidata koje smo zvali, sveli smo se na 11 igrača koji su danas spremni da igraju. Nekoliko igrača je još sa nama, koji su povređeni ili bolesni, ali se nadamo da će se jedan ili dvojica oporaviti i da niko od ovih 11 neće biti povređen ili bolestan. Ta situacija će od nas zahtevati jedan dodatni angažman, u šta uopšte i ne sumnjam”, istakao je Pešić.

Moraćemo da damo maksimum od samog pocetka, dodao je selektor.

“Ono što smo mogli u ovom kratkom periodu da uradimo, uradili smo. Momci su bili koncentrisani i motivisani. Odigrali smo sinoć utakmicu protiv Borca iz Čačka kao zvaničnu trening utakmicu. Zahvaljujem se ovim putem Borcu, kao i FMP-u protiv kog smo igrali pred prethodni kvalifikacioni prozor, što su nam pomogli da se što bolje pripremimo. Mislimo pozitivno, bili bi zahvalni da dođe publika da nas podrži i da nam da neophodan vetar u leđa, s obzirom da se ne nalazimo u nekom sjajnom momentu“, poručio je Pešić.

Košarkaši Srbije u petak od 20.30 sati u hali “Aleksandar Nikolić” igraju protiv Slovačke u kvalifikacijama za Svetsko

Nakon te utakmice, tim Srbije će u nedelju otputotvati u Slovačku, gde ce u ponedeljak 28. februara od 18 časova igrati novu utakmicu protiv sutrašnjeg rivala.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare